Política 13/05/2015

Wert es rectifica: "Considero abominable el tractament que va tenir el català durant el règim"

El ministre d'Educació considera que les seves declaracions s'han "malentès" o bé s'ha pogut "confondre en pronunciar-les". Als passadissos del Congrés, Wert havia comparat la situació del castellà avui en dia amb la del català durant el franquisme

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a la tribuna del Congrés aquest dimecres. EFE

MadridJosé Ignacio Wert es rectifica. Gairebé tres hores després d'haver comparat, als passadissos del Congrés, la situació del castellà avui en dia a Catalunya amb la del català durant el franquisme, el ministre d'Educació ha assenyalat des de la tribuna de la cambra baixa que està "segur" que s'han "malinterpretat" les seves paraules o bé ell s'ha "confós en pronunciar-les". Wert ha considerat" abominable" el tractament que va rebre el català durant el règim.

"No he tingut mai la intenció de comparar el tractament que està tenint avui el castellà amb el tractament que va rebre el català durant el règim", ha dit el ministre d'Educació en resposta a les crítiques del diputat d'ERC Joan Tardà, que s'ha vist forçat a abandonar la tribuna per "insultar, segons la vicepresidenta del Congrés, Wert.

El ministre s'ha ventat d'entendre el català, una llengua que considera una "part importantíssima del nostre patrimoni cultural i que honra als catalans que es preocupin per la seva defensa".

Tant CiU com ERC, el PSC i ICV havien exigit al ministre que rectifiqués les seves paraules.

stats