Monarquia
Política 31/10/2023

Vox proposa que la princesa Elionor sigui filla adoptiva de Mallorca

La iniciativa està fonamentada que l'hereva de Felip VI "ha visitat Mallorca en diverses ocasions"

ARA Balears
1 min
El jurament de la princesa Elionor com a hereva de Felip VI

PalmaVox al Consell de Mallorca ha anunciat, el mateix dia que la princesa Elionor ha jurat la Constitució espanyola a les Corts Generals, que proposarà que sigui filla adoptiva de l'illa amb motiu dels Premis, Honors i Distincions 2024 de la institució insular, per la seva "vocació mallorquina". La seva proposta està fonamentada en el fet que l'hereva de Felip VI "ha visitat Mallorca en diverses ocasions, tant en la seva etapa de nina com en la seva actual condició d'hereva al tron d'Espanya".

El portaveu adjunt de Vox al Consell, David Gil, ha mostrat "el compromís" de la seva formació per presentar la candidatura i ha expressat el desig que el PP secundi la idea. També ha criticat que el diputat de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, hagi estat "l'únic dels vuit diputats de les Balears que no ha estat present" a la jura d'Elionor, que ha estat marcada per les absències que han entelat l'arribada d'Elionor a la condició d'hereva.

Gil ha dit que "és intolerant que un servidor públic anteposi la ideologia secessionista de la seva formació davant la seva responsabilitat institucional" i ha considerat que "la seva actitud i no assistència deixen molt a desitjar".

Per la seva banda, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha fet un discurs polític durant el jurament de la Constitució de la princesa Elionor que ha indignat la dreta.

stats