Partits
Política 21/01/2023

Podem vol controlar el preu del lloguer de Palma i "oferir els habitatges buits als ciutadans"

Reclamen també mesures per frenar la massificació turística

ARA Balears
1 min
Els membres de Podem a la xocolatada

PalmaLa candidata a la batlia de l'Ajuntament de Palma per part de Podem, Lucía Muñoz, ha presentat aquest dissabte algunes mesures que considera "claus" per millorar la problemàtica de l'habitatge a Palma. En la xocolatada convocada pel partit morat, Muñoz ha defensat que exigirà que els 17.000 habitatges buits que hi ha a Palma "es posin a disposició de la ciutadania" i controlar els preus del lloguer a partir de l'índex de preus de l'Ajuntament quan la llei d'habitatge estatal estigui aprovada.

Muñoz ha remarcat que amb l'habitatge "hi ha un problema, que afecta sobretot la gent jove, i que té a veure amb l'especulació, perquè els fons voltor estan controlant el mercat i el que hem de fer és intervenir aquest mercat".

Pel que fa al model turístic i com afecta la ciutat, la candidata de Podem a la batlia de Palma ha dit que "no és una percepció nostra", en relació amb valoracions fetes per part del PP i del PSOE, "sinó una manera d'amagar un problema, i el problema és que hi ha una massificació".

Muñoz ha recordat que "avui dia a Palma és més fàcil trobar-se amb una botiga de souvenirs que una fruiteria, perquè la ciutat s'està transformant cap a oferir serveis als turistes i deixar de banda els residents". En aquest sentit, ha defensat que des de les institucions polítiques de Palma i de les Balears en conjunt "hem de posar molt més èmfasi que els residents necessiten una ciutat que puguin habitar, i això significa que s'ha d'abaixar la pressió turística".

stats