Política28/03/2022

Podem vol abaratir la factura de la llum a 19.000 famílies apujant un 30% els impostos a les sales de joc

El partit planteja crear un xec energètic de 420 euros amb la recaptació extra de vuit milions que suposaria la mesura

PalmaUnides Podem dialogarà al llarg d'aquesta setmana amb els seus socis del Pacte per a la creació d'un xec energètic que ajudi les famílies més vulnerables a pagar la factura elèctrica. "Proposam la creació d'un xec energètic de 420 euros anuals per família augmentant un 30% els impostos a les sales de joc de les Illes, un fet que suposaria una recaptació extra de vuit milions d'euros , els quals anirien directament a aquestes famílies", ha explicat aquest dilluns en roda de premsa la portaveu adjunta de la formació, Esperança Sans.

Cargando
No hay anuncios

El partit argumenta que a les Balears es recapten cada any al voltant de 32 milions en impostos a les sales de joc. La proposta de Podem és incrementar un 30% aquesta tributació, i destinar els vuit milions resultants de l'augment a un total de 19.000 famílies illenques que es vegin amb dificultats de fer front a la factura de la llum. "L'ajuda seria compatible amb la resta d'ajudes, i s'hauria de poder demanar tan digitalment com presencialment per tenir en compte la bretxa digital, i per facilitar i simplificar al màxim els tràmits", ha destacat Sans.

La portaveu adjunta de la formació ha reclamat dur a terme des de les Balears mesures complementàries a les que es facin des d'Europa i Espanya per disminuir els efectes de la pujada de preus. "No podem limitar el preu de la llum, apujar els impostos a les elèctriques o retallar els beneficis caiguts del cel, perquè són competències estatals i europees", ha subratllat. "Des de les Balears, però, hem de fer tot el possible per ajudar les famílies de la nostra comunitat", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, a Podem celebren l'acord aconseguit en el Consell Europeu, on es va permetre a Espanya i Portugal posar un límit al preu del gas per les baixes interconnexions que tenen amb la resta del continent. A més, aquest dilluns el president del govern estatal, Pedro Sánchez, ha detallat en una conferència organitzada per Europa Press amb gran part dels representants de l'Íbex-35 que s'apujarà un 15% l'Ingrés Mínim Vital i es bonificaran vint cèntims per cada litre de combustible a tots els conductors.