Senat
Política 19/10/2022

Vicenç Vidal reclama un IVA diferenciat per a les Balears: "Un de cada cinc illencs és pobre"

Demana mesures per evitar la pobresa a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal durant la compareixença al Senat

PalmaEl senador autonòmic de les Illes Balears, Vicenç Vidal, ha reclamat al Senat que l'Arxipèlag tingui un IVA diferenciat, que s'estenguin els ajuts industrials al sector científic i es diversifiqui el model econòmic. Durant el ple del Senat, al debat que ha tingut lloc durant la compareixença de Pedro Sanchez per explicar les mesures econòmiques i fiscals del govern espanyol, l'ecosobiranista ha assegurat que està "preocupat" per la situació de les classes populars i mitjanes.

En aquest sentit, ha destacat que aquestes persones tenen dificultats per "omplir la gelera, no passar fred i conservar la casa" i ha expressat la seva preocupació davant les dades de pobresa i ha destacat que "un de cada cinc residents a les Illes Balears és pobre". Vidal ha recordat que "l'escut social seria més potent a les Illes Balears si s'hagués complert amb el model de finançament just promès eternament" i que són necessàries "mesures més dràstiques per regular els preus de lloguer i poder atendre d'arrel el problema d'habitatge".

Tot i això, l'ecosobiranista ha volgut destacar també la satisfacció per l'anunci de la part fiscal del REB, encara que ha reconegut que està "inquiet" pels "precedents en incompliments flagrants de l'estat" i ha demanat a Sánchez si "té un pla B per complir la seva paraula si els pressupostos no s'aprovassin i, en conseqüència, la part fiscal no arribàs".

stats