Economia
Política 20/07/2022

MÉS per Mallorca reclama a Madrid equiparar-se a les Canàries amb un IVA reduït

Els ecosobiranistes han presentat una bateria de 14 propostes al Senat per combatre la inflació

1 min
El senador Vicenç Vidal i el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, en la roda de premsa

PalmaL'aprovació immediata de la part fiscal del Règim Especial de les Balears (REB), establir un IVA diferenciat per a les Illes o prohibir la compra de segones residències a estrangers no residents. Aquestes són algunes de la bateria de 14 mesures que el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el senador ecosobiranista per designació autonòmica, Vicenç Vidal, han presentat a la Cambra Alta.

MÉS ha registrat així una Proposició No de Llei (PNL) centrada a combatre la inflació, on apareix també la reclamació del foment del transport públic al conjunt de les Illes, com ja va avançar l'ARA Balears dissabte passat. La voluntat de fons és l'equiparació de les Balears amb les Canàries amb certs punts, sobretot pel que fa a la part fiscal, concretament a l'IVA.

"Tenim una inflació estructural i som l'únic territori extrapeninsular que no té un IVA diferenciat, fet que ens debilita i ens fa vulnerables davant l'augment de la inflació", ha destacat Apesteguia, que ha acusat el PSOE de tenir "segrestada" al Congrés dels Diputats l'aprovació de la part fiscal del REB. "A les Illes patim un empobriment que està a punt de crear un trencament social, ja que de cada dia tenim més persones que tenen problemes per accedir als béns i productes de primera necessitat", ha lamentat el coordinador ecosobiranista.

D'altra banda, en l'àmbit del transport, el diputat illenc de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet ha anunciat aquest dimecres que el partit demanarà una reunió del Pacte per avaluar la saturació que pateixen algunes línies del TIB, "especialment a Alcúdia", i la reducció de les freqüències del tren al llarg dels mesos d'estiu. "Pot morir d'èxit", ha exposat Mas.

stats