Política 29/09/2021

El viatge en el temps de Pilar Costa

La portaveu del PSIB critica que Pablo Casado s'hagi reunit "avui mateix" amb ambaixadors europeus, però aquestes trobades varen tenir lloc fa un any

1 min
La portaveu del PSIB, Pilar Costa, aquest dimecres en el Parlament.

Palma"És molt greu que Casado avui mateix estigui reunit amb ambaixadors de diferents estats membres de la Unió Europea a Espanya per desprestigiar la gestió que pugui fer el govern d'Espanya dels fons europeus. És gravíssim". Aquesta ha estat una de les acusacions que ha llançat aquest dimecres, 29 de setembre de 2021, la portaveu del PSIB al Parlament, Pilar Costa. La data és en aquest cas molt important, perquè Costa ha lamentat que "avui mateix" es faci aquesta trobada, que en realitat es va fer el 29 de setembre de 2020. La socialista ha encertat el dia i el mes, però ha errat completament l'any.

Ara bé, estar en l'any equivocat no ha estat un impediment perquè Costa hagi lamentat l'actitud del líder dels populars i assegurar que "el relat que el PP està intentant tirar endavant" és "perillós". Durant la intervenció, Costa ha indicat que la reunió es feia "avui mateix", sense tenir en compte els 365 dies de diferència. "Avui mateix, reunir tots els ambaixadors per intentar que vinguin milers de milions d'Europa cap a Espanya és una irresponsabilitat d'un partit que vol governar a Espanya i a les Illes Balears", ha continuat, a més de fer una crida "a la responsabilitat" del PP i que els populars modifiquin "aquesta actitud".

Un any després de la reunió de Casado amb els ambaixadors, cal recordar que la Unió Europea va concedir a Espanya 140.000 milions d'euros de fons europeus, 72.700 dels quals són a fons perdut. Així que Costa pot estar tranquil·la, perquè la reunió de Casado no va impedir la pluja de milions procedent de Brussel·les.

stats