Educació
Política 28/11/2023

Vera davant dels retrets de "segregació" del PSIB: "Són els primers que creen espanyols de primera i de segona"

El PSIB diu que el pla educatiu del Govern està dissenyat per "acontentar els senyors de Vox, per a qui tant és dividir alumnes o que sàpiguen menys, perquè ho fan només per motius ideològics"

ARA Balears
1 min
El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, al Parlament.

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha dit aquest dimarts durant el ple del Parlament que des al PSIB són "els primers que creen espanyols de primera i de segona amb amnisties i condonacions a canvi d'una investidura". Així de contundent s'ha defensat el 'popular' dels retrets de la formació socialista que l'ha acusat de fer "segregació lingüística" amb les actuals polítiques educatives. Vera ha respost d'aquesta manera a la pregunta formulada pel diputat del PSIB, Àlex Pitaluga, que ha dit que el pla de Vera està dissenyat per "acontentar els senyors de Vox, per a qui tant és dividir alumnes o que sàpiguen menys, perquè ho fan només per motius ideològics". "No parla clar, no diu la veritat, i al final hi haurà una part d'alumnat competent en dues llengües i una altra que no ho serà; això també és segregar", ha censurat el socialista.

En resposta, el conseller ha advertit que la lliure elecció de llengua és una cosa que preveu la Llei educativa balear, recordant que Pitaluga va votar a favor de la normativa esmentada. "O formula aquesta pregunta amb traïdoria o no sap el que vota", ha insistit Vera, que ha lamentat que el PSIB necessita "viure el dia de la marmota", perquè fa "quatre mesos que parlen de retallades, especulació i segregació Parlament quan en realitat hi ha més despesa pública, millores i un pla amb què no ha calgut moure ni una coma de la llei", ha reiterat. El conseller ha retret també que mentre els socialistes cerquen "un fil de Twitter", el seu govern "continuarà treballant per a tots els ciutadans".

stats