Política 09/06/2020

Unides Podem demana subvencionar la compra de bicicletes elèctriques a Menorca

L'ajut seria regressiu en funció de l'augment de la renda disponible

Ivan Martin
1 min
La directora insular, Paula Ferrando i la consellera, Cristina Gómez han presentat la iniciativa de mobilitat sostenible.

MaóLa crisi sanitària causada pel coronavirus ha fet replantejar moltes accions que els éssers humans teníem normalitzades. El grup polític d'Unides Podem al Consell de Menorca ha fet públic aquest dimarts una proposta que impulsaria un model de mobilitat més sostenible, però que, per arribar a la seva eficiència, són necessàries polítiques valentes. En aquest sentit, la formació ha demanat que se subvencioni la compra de bicicletes elèctriques a l'illa, a més dels materials que permetin la conversió de les convencionals.

Unides Podem aposta per atorgar ajuts institucionals a aquelles persones que estiguin disposades a fer una passa endavant. Això sí, la subvenció estaria supeditada a la compra de materials a establiments amb seu fiscal i social a Menorca i prioritzant els fabricats a l'estat espanyol. "No seria lògic proposar la compra i l'ús de les bicis per intentar esborrar part de la petjada ecològica perquè després vinguin d'una altra banda del món i els beneficis acabin en un paradís fiscal", assenyala la consellera d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez.

Gómez considera que l'import de les ajudes hauria de ser regressiu en relació amb l'augment de la renda disponible, però es mostra convençuda de la importància de promoure un canvi de mobilitat. "L'administració ha de liderar aquest nou paradigma, ajudant tots els ciutadans que vulguin un model de mobilitat més sostenible", apunta. A més, sol·liciten la implicació dels ajuntaments de l'illa per l'habilitació de zones d'aparcament, carrils bici i prioritat de pas com succeeix amb els vianants. Finalment, exigeixen la recuperació dels camins rurals i interurbans, i que s'estudiï la implantació de sistemes per compartir bicicletes.

stats