Eleccions 28-M
Política 24/05/2023

Unides Podem presenta un pla de recuperació de la indústria de les Balears

Alejandro López ha exposat que l'aspiració és que la investigació en les empreses reverteixi en béns i serveis de qualitat per a les Illes

ARA Balears
2 min
Presentació de la candidatura d'Unides Podem a Palma

PalmaUnides Podem ha anunciat aquest dimecres un pla de recuperació de la indústria de les Balears amb vista a la pròxima legislatura. El candidat de la formació al Parlament per Mallorca Alejandro López ha afirmat que el 2023 volen llançar un pla de recuperació industrial propi que es basi en la indústria del coneixement per a les Illes. "Hem d'apostar més per la investigació, un sector que ens va permetre diversificar la nostra economia, i més sent illes, amb una indústria més competitiva i de major qualitat", ha instat.

Segons López, UP sempre "ha tingut molt clar" que cal aconseguir diversificar l'economia, per la qual osa han gestionat àrees que van directament vinculades a la diversificació. El candidat ha expressat la necessitat d'enfortir l'economia i no dependre només del turisme, "com ha recordat molt bé la pandèmia". Segons ha recordat, la Direcció General d'Indústria va dedicar durant la pandèmia 75 milions d'euros a rescatar la indústria de l'impacte de la covid.

Alejandro López ha exposat davant els mitjans de comunicació que l'aspiració és que la investigació en les empreses reverteixi en béns i serveis de qualitat per a les Balears. "Veim, a més, com tant la Unió Europea com els Estats Units i la Xina aposten precisament per aquesta indústria, que és capdavantera", ha afegit. Segons ha apuntat, actualment a les Balears s'estan invertint uns cinc milions en aquesta mena d'impulsos i ha expressat el compromís d'UP per quadruplicar-lo i arribar el 2023 almenys a 20 milions per diversificar realment l'economia. En aquest sentit, el candidat ha apuntat que quan es parla d'indústria del coneixement es refereix a totes aquelles indústries que no ocupen espai físic i que tenen a veure amb el digital.

"Pretenem donar un impuls a totes les empreses relacionades amb la indústria dels videojocs, que genera ja més de 1.000 milions d'euros a Espanya; parlam de la generació de productes digitals, qualsevol coneixement que tingui a veure amb el digital. El disseny de microprocessadors i processadors, productes que es basin en un coneixement que es pugui exportar després. Som un territori finit, illes, així que les indústries que no ocupin espai físic, com la indústria digital, la indústria del coneixement, totes aquestes que he esmentat, són les que més ens beneficiaran", ha reivindicat.

Per la seva banda, el candidat d'Unides Podem a la batlia de Manacor, Ramón Pérez, ha explicat que des de la formació volen crear un Mercamanacor, un lloc on es pugui reunir tot el producte del sector primari de Llevant per poder acostar tot aquest producte al petit i mitjà comerç i al consumidor final. "Amb aquesta mesura reduirem la petjada ambiental, promocionarem el nostre producte local i ens assegurarem també que tota la cadena de distribució compleix amb totes les garanties laborals i ecològiques. El que volem és que Manacor sigui la capital de Llevant des del punt de vista econòmic i comercial", ha indicat.

stats