Eleccions 28-M
Política19/05/2023

Unides Podem incrementarà el pressupost de l'Institut Balear d'Energia per arribar a 20.000 famílies

La candidata al Parlament, Antònia Jover, ha assegurat que en tots els municipals on siguin al govern, cediran espais per instal·lar nous autoconsums

PalmaUnides Podem augmentarà el pressupost de l'Institut Balear d'Energia (IBE), la primera empresa pública de producció i comercialització d'energia de l'Estat, si arriba al Govern. Així ho ha anunciat la candidata al Parlament, Antònia Jover. La pujada prevista s'inclouria en l'increment del 2% del pressupost en Transició Energètica que proposa el partit. "Des d'Unides Podem volem que l'energia verda i neta de l'IBE arribi a més de 20.000 famílies, perquè puguin pagar la factura de la llum i a preu de cost", ha dit Jover.

Cargando
No hay anuncios

Jover ha exposat que amb la creació de l'IBE s'ha fet possible posar en marxa projectes com els autoconsums compartits "que prioritzen els terrats i els pàrquings". "Enguany ja estam arribant a 1.500 famílies, que han vist reduïda la seva factura". La candidata ha assegurat que en tots els governs municipals en els quals hi hagi Unides Podem, se cediran espais a l'IBE per instal·lar nous autoconsums. "Perquè mentre la dreta posa impostos al sol, nosaltres democratitzam l'energia", ha dit.

La candidata d'Unides Podem ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a Consell, on hi ha un autoconsum compartit en funcionament. L'ha acompanyada Juan Pedro Yllandes, vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memoria Democràtica i integrant de les llistes del partit al Parlament, i Pep Malagrava, director general d'Energia del Govern.