Política 25/05/2023

Unides Podem impulsarà la millora de les condicions laborals del sector primari

El partit pretén combatre la manca de professionals especialitzats que presenta el sector, un fet que impacta en la capacitat de producció

ARA Balears
1 min
EuropaPress 5222719 actual director general agricultura ganaderia desarrollo rural govern

PalmaUnides Podem s'ha compromès a impulsar un nou marc laboral en el sector primari i agroalimentari de les Illes Balears "basat en la formació i la qualitat de l'ocupació", amb l'objectiu d'atreure "treballadors de totes les categories professionals, incidint en una major qualificació i formació". Així ho ha anunciat el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural del Govern, i integrant de les llistes al Parlament, Fernando Fernández, acompanyat per la candidata al Parlament, Antònia Jover.

Fernández ha matisat que el pla no només es refereix a peons agrícoles de temporada o als treballadors de les explotacions ramaderes, "sinó també als capatassos agrícoles o pecuaris, i al personal especialitzat en tasques que cada vegada són més complexes, o en tractaments fitosanitaris molt exigents". També s'inclouen en aquesta llista el personal de laboratori, els gestors econòmics, comptables, agrònoms, veterinaris i enòlegs.

El sector agrícola i agroalimentari presenta una "manca de treballadors per fer aquestes tasques", el que deriva en "un coll de botella que condiciona el desenvolupament i creixement de la producció, especialment en sectors com l'hortícola i el ramader", ha dit el director general. Per combatre la situació, Fernández ha explicat que "només és possible que el sector primari i agroalimentari sigui atractiu per als treballadors si les condicions de feina ho són", així com també ha fet incís a apostar per la "flexibilitat", una de les necessitats del mercat laboral del sector primari.

stats