Política 21/05/2015

Tretze autonomies espanyoles, per sota de la mitjana de riquesa de la UE

Catalunya és una de les sis comunitats que sí que registra un PIB superior al de la mitjana europea

Europa Press
1 min
El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, en la seva compareixença després del consell de ministres / EFE

Brussel·lesDel total de dinou comunitats i ciutats autònomes de l'estat espanyol, tretze registren un producte interior brut (PIB) per càpita inferior a la mitjana de la UE. El pitjor resultat va ser per Extremadura, el seu PIB només arriba al 65% de la mitjana europea, segons un informe publicat aquest dijous per l'oficina d'estadística europea, Eurostat.

Seguint per la cua, després d'Extremadura segueixen Andalusia i Melilla, amb un PIB per càpita del 70% de la mitjana comunitària; Castella la Manxa (76%) i Ceuta i Múrica (77%).

Per sota de la mitjana, però superant el 80% del PIB comunitari també hi ha les Illes Canàries, la Comunitat Valenciana, Galícia, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó i les Illes Balears.

A l'altre costat de la balança, hi ha unes altres sis comunitats autònomes que sí que superen el nivell de renta per càpita mitjà de la Unió Europea. La primera de totes és Madrid (128%), seguida del País Basc (122%), Navarra (116%), Catalunya (111%), Aragó (103%) i La Rioja (102%).

En conjunt, la riquesa per habitant a Espanya va quedar sis punts per sota de la mitjana europea l'any 2013, per sota d'Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya, però per davant de Portugal, Grècia o Polònia.

stats