Política 13/10/2021

Tret de sortida de les primàries de MÉS per Mallorca

Lluís Apesteguia i Maria Ramon enceten la campanya, que acabarà el 22 d'octubre

ARA Balears
2 min
Lluís Apesteguia durant l'acte que ha iniciat la campanya de primàries.

PalmaEls dos candidats de MÉS per Mallorca a encapçalar la llista al Parlament, Lluís Apesteguia i Maria Ramon, han iniciat aquest dimecres la campanya electoral de les primàries dels ecosobiranistes. L'acte d'Apesteguia s'ha duit a terme a Palma, mentre que Ramon ha optat per fer-lo a Montuïri.

La campanya finalitzarà el 22 d'octubre i, segons assenyalen fonts dels ecosobiranistes, la cursa entre el batle de Deià i la batlessa d'Esporles per liderar la llista de MÉS a les eleccions autonòmiques està bastant igualada. Ramon ha remarcat que es presenta per "guanyar, governar i transformar" i poder estar en el lloc on tingui "més poder d'influència per dur a terme les transformacions necessàries del país". Aquest ha estat un missatge molt semblant al del batle de Deià, que ha assegurat que la seva intenció és disputar la presidència i el lideratge de l'esquerra. Tot i això, ha obert la porta a no participar en un govern que "no apliqui les polítiques de MÉS".

Imatge de l'inici de campanya de Maria Ramon.

Respecte dels projectes que volen liderar, Ramon ha remarcat la pluralitat i transversalitat del seu, i ha admès que "es necessiten moltes mans per moure una estaca clavada". "Fa anys que a MÉS per Mallorca parlam de diversificar la nostra economia, millorar el nostre finançament i que hem de posar-nos ferms per combatre l'emergència climàtica, i ha hagut de venir una pandèmia perquè totes aquelles veus que ens titllaven de somiadors i utòpics ara abanderin les necessitats urgents d'aquestes lluites", ha dit.

Per part seva, Apesteguia ha destacat la voluntat de contruir un govern "valent", que no tingui por "ni davant Madrid ni dels poders fàtics" i que respongui als problemes de la ciutadania. El candidat defensa un projecte de "majories, de llarga durada i ple d'idees i compromís" i ha insistit en la necessitat de tenir un "lideratge responsable" al qual se li puguin atribuir els encerts i errors de MÉS i amb els quals les persones se sentin identificades.

Des d’aquest dimecres i fins al 22 d’octubre, els candidats podran fer campanya. Les votacions tindran lloc el 24 d’octubre. Inicialment 4.658 electors decidiran dia 24 d’octubre quines persones encapçalaran les candidatures de la formació ecosobiranista. Segons les dades facilitades per la comissió de primàries de MÉS per Mallorca, la majoria dels electors (2.920) votaran de manera presencial a les diferents taules de votació que s’habilitaran en diferents punts de l’illa. La resta (1.738) hi participaran de manera telemàtica a través de la plataforma de votació habilitada.

stats