Política24/07/2021

Tolo Gili, d'El Pi: "El que ha passat ha estat un cop molt fort, però el partit és viu"

"Aquestes coses no són agradables. Esperem que això sigui una empenta cap endavant i que la nova direcció en surti reforçada", ha afegit

PalmaEls regionalistes necessiten mirar cap endavant després d'unes setmanes crítiques. Aquest dissabte, el secretari general d’El Pi, Tolo Gili, acompanyat pels presidents interins de Mallorca i les Balears, Toni Salas i Joan Torres; el vicepresident de Menorca, José Cantallops, i membres de l’executiva, s’ha reunit a Can Alcover amb batles i batlesses de la formació i caps de llista per encarar el full de ruta que seguirà el partit fins a arribar al congrés extraordinari del 25 de setembre. Davant els mitjans, Gili ha confessat que la situació dels darrers dies, amb la dimissió d'Antoni Amengual com a president i la renúncia de Lina Pons com a portaveu i vicepresidenta del grup, "ha estat un cop molt fort", però assegura que "el partit és viu".

Ara, ha dit, és el moment de fer feina: "Ens hem d’organitzar i coordinar per arribar al congrés amb les màximes garanties perquè els afiliats triïn la nova direcció del partit. Tenim l’obligació de tirar endavant i aprendre de les coses que no han sortit bé; que han estat moltes, perquè, si no, no hauríem arribat fins aquí així. No podem decebre les nostres bases i les més de trenta mil persones que ens varen votar”.

Cargando
No hay anuncios

L'objectiu és "preparar un reglament del congrés i facilitar tota la informació, i amb la màxima transparència, a les candidatures que es vulguin presentar". Així mateix, ha apuntat que la crisi del partit ha estat "més interna que externa", i que és normal que "molts dels afiliats no entenguin el que està passant". "Aquestes coses no són agradables. Esperem que sigui una empenta cap endavant i que la nova direcció en surti reforçada", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios