Política 10/11/2018

Teresa Ribera reconeix que "és complicat" escurçar els terminis del nou cable elèctric entre Mallorca i Menorca

La ministra per la Transició Ecològica visita Menorca aquest cap de setmana

Ara Balears
1 min
Teresa Ribera ha visitat la subestació elèctrica de Ciutadella. / DAVID ARQUIMBAU

PalmaLa ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha explicat aquest dissabte que voldria "escurçar al màxim" els terminis per construir un cable elèctric submarí que connecti Mallorca amb Menorca, segons publica l'agència Efe. Tot i que remarca la bona comunicació entre el govern espanyol i el balear, els ajuntaments i l'empresa Red Eléctrica, Ribera ha parlat de la tramitació burocràtica que requereix la gran infraestructura i reconeix que "és complicat" disminuir els terminis prevists.

Aquestes declaracions es produeixen dues setmanes després de l'apagada, a causa d'un cap de fibló, que va deixar sense llum mig Menorca. El temps estimat per construir el cable és de 18 mesos, ha concretat la ministra, que ha viatjat a l'illa aquest cap de setmana i aquest dissabte ha visitat la subestació elèctrica de Ciutadella, on ja s'han iniciat les obres per a la instal·lació del nou cable.

La ministra també ha assegurat un "aval de l'Estat" per "garantir" les inversions que necessita la central de Maó per poder continuar en funcionament. Pel que fa a les conseqüències del cap de fibló, ha apuntat que és necessari anar incorporant al sistema energètic "nous patrons de seguretat" i ha posat l'accent que Menorca "funcionava com una illa en sentit literal" d'ençà que l'any 2017 va quedar fora de servei l'antic cable elèctric que la unia amb Mallorca.

A l'acte d'aquest dissabte també hi han estat presents la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons.

stats