Política 21/12/2022

El teatre de memòria democràtica arribarà a les escoles illenques el 2023

La Conselleria d'Yllanes destinarà 80.000 euros també a la projecció de documentals d'aquesta àrea i a impulsar visites als centres educatius de familiars de víctimes del franquisme

1 min
Imatge d'arxiu de Juan Pedro Yllanes.

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius, dirigida per Juan Pedro Yllanes, destinarà el 2023 80.000 euros a traslladar a les escoles les obres del cicle Teatre de la Memòria, a la projecció de documentals de memòria històrica i a impulsar als centres educatius les visites de familiars de víctimes del franquisme.

Segons han explicat des de la Conselleria, així es donarà compliment a la llei educativa balear aprovada enguany, "per tal de promoure la memòria democràtica com un valor comú de la societat plural". En aquest sentit, els 80.000 euros es dividiran entre les conselleries d'Yllanes i la d'Educació, liderada per Martí March.

D'altra banda, els pressupostos autonòmics d'aquesta àrea també inclouran 100.000 euros per a la divulgació de memòria democràtica en el cinema. Tant aquesta partida com la del teatre a les escoles són dues esmenes que havien arribat vives al debat pressupostari.

A més, es preveu una partida per a la creació d'un Memorial de Víctimes, on es dipositaran les restes de víctimes del franquisme que encara no s'han identificat, com a forma d'homenatge. En total, el pressupost de Memòria Democràtica ascendeix a 2,1 milions d'euros, xifra que suposa un increment d'un 81% comparat amb el de 2022.

stats