Política 04/08/2020

Mora creu que la substitució del 75% per un descompte fix en els vols seria un “retrocés”

Demana garantir un preu màxim per als vols entre les Illes i la Península

Ivan Martin
1 min
Susana Mora lamenta la proposta de l'AIREF i adverteix de les conseqüències per a la societat menorquina.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, rebutja la proposta de substituir el descompte de resident del 75%, realitzada per l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), i recorda que no acceptaran un “retrocés” després de tots els anys de lluita, de manera conjunta, per reduir l’impacte de la insularitat en matèria de mobilitat.

Mora assegura que el descompte de resident, tant aeri com marítim, és un dret i una necessitat que els residents han obtingut a partir d’una reivindicació unitària entre societat i institucions. “No acceptem cap retrocés sobre una qüestió que tant ens ha costat aconseguir, ni que el descompte tingui vinculació amb el nivell de renda de cada persona, perquè solament el fet de viure a una illa requereix la compensació del nostre dret a la mobilitat, que en el cas de Menorca es converteix en doble insularitat”, afirma.

D’altra banda, la presidenta de la màxima institució insular ha sol·licitat al govern espanyol més mesures per millorar les condicions actuals del transport. En aquest sentit, Mora exigeix que “és fonamental investigar el comportament de les aerolínies i estudiar noves fórmules com la posada en marxa d’una OSP oberta en els vols entre les Illes i la Península, amb un preu màxim que eviti, precisament, l’increment de les tarifes”.

stats