Política 11/04/2022

Susana Mora demana "seny" a Més per Menorca per arribar a un acord

Creu que "no hauria de sortir ningú" de l'equip de govern

Iván Martín
2 min
Susana Mora i Cristina Gómez a la roda de premsa d'aquest dilluns.

MAÓLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha demanat aquest dilluns "seny" i ha instat Més per Menorca a asseure's i arribar a acords per tal que l'aprovació de l'avantprojecte de la llei Reserva de la Biosfera sigui una realitat com més aviat millor.

Així ho ha sol·licitat en la compareixença conjunta amb la portaveu d'Unides Podem (UP), Cristina Gómez: "El meu compromís continua sent el mateix que l'any 2019, aprovar la llei des de la seguretat jurídica i el rigor que mereix". I afegeix: "Sabem quina és l'alternativa, l'entrada de l'extrema dreta tal com ha succeït a Castella i Lleó".

Per aquest motiu, Mora ha instat a "aturar les màquines", reflexionar i reprendre el camí del consens: "Menorca fa gairebé trenta anys que ostenta la declaració de Reserva de la Biosfera i no crec que ens vingui d'una o dues setmanes o fins i tot un mes per aprovar la llei". I recorda: "No tenim garanties jurídiques i és l'únic que deman, cal recuperar la tranquil·litat per arribar a acords que prioritzin l'interès general".

La presidenta ha lamentat arribar a aquest punt i considera que "no hauria de sortir ningú" de l'equip de govern: "Venim de dos anys de pandèmia i ara un encariment dels preus a causa de la invasió d'Ucraïna, a més d'estar a les portes d'una temporada turística molt important per a nosaltres. Menorca no pot permetre's el luxe de tenir un govern dividit".

Per la seva banda, la portaveu d'Unides Podem (UP), Cristina Gómez, ha enviat un missatge a Més per Menorca: "És una imprudència arribar a aquest punt, s'havien posat alternatives damunt la taula, fins i tot, alguna d'elles, de no suspendre el ple. El que està succeint al Consell és impresentable".

stats