CLAVEGUERES DE L’ESTAT

Sexe, drogues i Joan Carles I: el retorn de Villarejo al Congrés

L’excomissari diu que es va suggerir al rei emèrit rebaixar-li la líbido per “raons d’estat”

i
OT SERRA
2 min
L’excomissari José Manuel Villarejo ahir a la comissió Kitchen del Congrés.

MadridJosé Manuel Villarejo afirma que ha tingut i té amics homosexuals, responent a una pregunta del diputat del PP Luis Santamaría sobre un suposat negoci de prostíbuls del sogre de Pedro Sánchez. En aquest moment de la sessió de la comissió Kitchen del Congrés, encara ningú sap que el titular de la compareixença de l’excomissari a la majoria de mitjans estarà relacionat amb Joan Carles I i el sexe. Macarena Olona, diputada de Vox, però, ho veu venir: “No faré preguntes tan interessants com el portaveu del PP, o acabarem parlant de sexe”.

Però el diputat d’Unides Podem Ismael Cortés posa sobre la taula l’arxiu Jano. Villarejo explica que es tracta d’una compilació d’informació sensible de persones de rellevància a Espanya que controla el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). Un dels fitxats resulta ser Joan Carles I, i l’excomissari explica que se li van subministrar hormones femenines, “inhibidors de testosterona per rebaixar-li la libido”. “Es considerava que era un problema d’estat que fos tan ardent”, assegura Villarejo. Al cap d’una estona, recorda que hi ha una gravació de la seva examant Corinna Larsen que també ho comenta i que existeixen informes d’una clínica que ho corroboren.

I del sexe, a les drogues. A l’arxiu Jano hi havia una subdivisió, exposa Villarejo, que es deia Control de togues. “Determina el que té tendències amb menors, el que ha pegat a la dona, el que és alcohòlic...”, afirma el compareixent. Tot plegat, serveix per “controlar” aquestes persones, tot i que el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ho descriu com “fer xantatge”. Els que extorsionen són un “grup que existeix” -diu Villarejo, amb les seves maneres abstractes habituals- que anomena encaladors. Es dediquen a “assortir de cocaïna tothom a qui interessa controlar”, explica l’excomissari, que també especifica que el nom ve de la calç, que és de color blanc. “No se què em passarà a partir d’avui!”, exclama Villarejo quan creu que ha parlat massa.

El portaveu de Cs, Edmundo Bal, hi veu conspiranoia i demana que concreti quins jutges han estat sotmesos a aquest tipus de xantatges. Al policia no li agrada que posin en dubte les seves afirmacions i pregunta al diputat de Cs si “també és dels que m’amenacen”. Uns dels que té clar que ho fan són els fiscals, que no descarten sol·licitar que torni a la presó abans que acabi el judici que tot just ha començat sobre tres peces del cas Tándem.

La trama de sexe, drogues i xantatges forma part de la dosi d’espectacle que Villarejo acostuma a portar en les seves visites al Congrés, però també col·labora a la seva manera en l’esclariment del cas Kitchen. Corrobora la informació del diari Público sobre una reunió a Génova amb María Dolores de Cospedal el març del 2014 en la qual irromp Mariano Rajoy i diu: “A treballar, eh?” Villarejo diu que volia assegurar-se que estava al darrere de les ordres que rebia a través d’intermediaris i va interpretar que sí. Alguns diputats no ho tenen del tot clar.

stats