Vaga
Política 24/11/2023

El 0,076% dels treballadors públics de les Illes secunden la vaga de Vox

Només 22 dels 28.923 treballadors públics de la Comunitat han faltat a la feina

2 min
Banderes espanyoles onegen davant la seu del PSIB

PalmaEl Govern ha xifrat amb un número proper al 0% el seguiment de la vaga convocada aquest divendres per Solidaridad, el braç sindical de Vox, contra la llei d'amnistia i els pactes del PSOE amb els independentistes. La mobilització no ha aconseguit el suport de cap dels grans sindicats de la Comunitat i ha tingut un suport anecdòtic entre els treballadors de l'Administració pública. La xifra total és d'un 0,076% de seguiment: 22 dels 28.923 treballadors públics de les Illes (incloent-hi serveis generals, personal estatutari, docents no universitaris i el sector públic instrumental) han fet vaga. Només 21 dels 25.733 funcionaris de les Illes han faltat a la feina: el 0,082%. Entre el personal laboral, el percentatge és encara més baix, del 0,032%: només un dels 3.150 treballadors ho ha fet. Aquestes són les dades actualitzades fins a les 13 h d'aquest divendres, a l'espera de l'actualització definitiva el proper dilluns.

Segons dades de la Conselleria d'Educació, en total sis professors de l'escola pública, cinc a Mallorca i un a Eivissa, han secundat la vaga. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, ha definit l'impacte de la convocatòria com a "bastant reduït". A banda de la convocatòria de vaga, Vox també ha convocat manifestacions davant de les seus del PSOE en diferents punts de l'Estat per a les 20 h.

La vaga ha arrancat sense el suport dels principals sindicats de l'Estat. Tant UGT i Comissions Obreres han posat en dubte la legalitat de convocar una vaga política. El govern espanyol preveu, a més, que només els sindicats majoritaris puguin convocar vagues generals, encara que Solidaridad ha continuat endavant amb la protesta emparant-se en el dret dels treballadors. En el manifest del sindicat d'extrema dreta, que ha tingut un seguiment gairebé nul al sector públic de les Illes, l'organització crida a la mobilització per expressar el rebuig "contundent a les polítiques de retallades socials, supressió de drets laborals i la desigualtat dels treballadors que es produiran a l'empara de les cessions al separatisme i als que volen trencar la unitat d'Espanya".

stats