Política 21/12/2021

Santiago respon a les crítiques del PP per la manca de residències i assegura que amb els 90 milions del Palma Arena se n'haurien pogut fer 10

Cap grup parlamentari ha presentat esmenes a la totalitat dels pressupostos de la Conselleria d'Afers Socials

2 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, en el Parlament.

PalmaLa consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha estat una de les protagonistes durant el debat dels pressupostos d'aquest dimarts horabaixa al Parlament. Santiago ha respost amb contundència a les crítiques de la diputada del PP Marga Duran per la manca de residències públiques i ha remarcat que "se'n podrien haver fet 10" amb els 90 milions que va costar el Palma Arena i que va inaugurar el Govern de Jaume Matas. A més, Santiago ha recordat que el PP "va posar les residències en mans privades". El 2022 Afers Socials gestionarà 309 milions d'euros –un 25% més que el 2021.

Malgrat que cap grup parlamentari ha presentat una esmena a la totalitat de l'àrea que gestiona Santiago, Duran ha criticat la gestió de la consellera pel que fa a les infraestructures i l'ha acusada de "manca de gestió eficaç" i de no complir les seves promeses. De fet, el PP ha presentat una esmena a la partida del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials, però no ha estat aprovada. Quant a les esmenes parcials, la diputada popular ha proposat que es contractin psicòlegs per ajudar les menors víctimes d'explotació sexual i un programa d'atenció domiciliària per a dependents.

Per part de Ciutadans, Juan Manuel Gómez ha defensat que es creï la figura de l'assistent personal per a les famílies de dependents, que els ajuntaments tinguin recursos per eliminar barreres arquitectòniques i que les persones amb diversitat funcional tinguin millor accés als espais d'oci. A més, Cs ha proposat que l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA) formi educadors per prevenir i detectar abusos en les activitats de lleure. El Pi ha aconseguit aprovar una esmena transaccionada per fer un estudi per posar en marxa la figura del protector de la gent gran a la llei de les persones grans.

stats