Eleccions 23-J
Política23/07/2023

Santa Eugènia, Búger i Estellencs, els municipis on més ha davallat la participació

El nombre de votants, que ha pujat a escala autonòmica, ha minvat respecte del 2019 en dotze pobles de les Illes

PalmaLa participació a les 18 h ha augmentat respecte del 2019 a les Balears, encara que hi ha dotze municipis on menys gent ha anat a votar en compració amb fa quatre anys. El descens més acusat s'ha produït als pobles de Santa Eugènia, amb una davallada del 5,51%; Búger (-3,8%) i Estellencs (-2,8%).

Aquests, però, no són els únics municipis on s'ha registrat una davallada, sinó també a Puigpunyent, Mancor, Sencelles, Lloret, Montuïri, Porreres, Llubí, Santanyí i Sant Antoni de Portmany. Es tracta majoritàriament de municipis de Mallorca, a excepció del darrer, a Eivissa. Pel que fa a als municipis de Menorca i a Formentera, la participació ha pujat.

Cargando
No hay anuncios

Quins són els pobles on més s'ha mobilitzat la gent?

D'altra banda, hi ha municipis on s'ha mobilitzat un percentatge de gent considerablement superior, sobretot a les zones de la serra de Tramuntana, del Llevant i a l'illa de Menorca. Destaca per damunt de la resta el cas de Fornalutx, on l'augment de participació ha estat d'un 6,14%. El creixement s'ha produït també a Banyalbufar, amb un 6,11% més; a Escorca (+5,26%); a Deià (+5,67%); a Muro (+ 3,84%) i a Son Servera (+3,84%).

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a Menorca, on la participació s'ha incrementat gairebé un 4%, destaca la pujada de Sant Lluís –la més alta de les Balears–, amb un 8,06%. També al Migjorn i al Mercadal el creixement ha estat considerable, amb un 6,33% i un 5,18%, respectivament.