EXCLUSIVA DE L'ARA
Política 07/12/2015

Pedro Sánchez va descartar un cara a cara amb Artur Mas

El líder del PSOE va argumentar per negar-s'hi que el president de la Generalitat només ho era en funcions

Ferran Casas
2 min
Artur Mas i Pedro Sánchez el setembre de 2014 reunits al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

MadridPedro Sánchez, el secretari general i candidat del PSOE el 20-D, va descartar fa unes setmanes un debat cara a cara amb Artur Mas en una cadena de televisió. Segons que ha pogut saber l'ARA el president de la Generalitat sí que estava disposat a contrastar les seves posicions amb el cap de l'oposició a Espanya en una trobada davant les càmeres que hauria estat monopolitzada pel procés català. Sánchez es presenta en campanya com l'únic capaç d'obrir la via del diàleg i la seva proposta de reforma constitucional en clau federal, que hauria de ser votada a Catalunya i a la resta de l'Estat, com una forma de sumar i comprometre de nou els catalans a l'acord.

Mas ja va debatre al febrer de 2014, poc després de que s'acordés la data i la pregunta de la consulta del 9-N, al programa de la Sexat 'Salvados' amb l'expresident espanyol Felipe González sobre el futur de Catalunya i el seu encaix a Espanya i uns mesos després, al setembre, es va reunir amb Sánchez al Palau de la Generalitat reiterant la seva oferta de reforma constitucional com a sortida al procés.

El més destacat del cara a cara Mas-González de febrer de 2014El líder del PSOE ha endurit molt el discurs amb Mas en els darrers mesos, arran del procés sobiranista però també dels casos de corrupció que esquitxen CDC. Però, quin va ser el motiu pel que va rebutjat el debat? Segons fonts coneixedores de les converses l'entorn del líder del PSOE va argumentar que no era aconsellable dialogar amb Mas "perquè és president en funcions". No es van comprometre, però, a fer-ho més endavant si la CUP accedeix finalment a investir-lo abans del 9 de gener. De fet, Sánchez considera que amb el bloqueig de la investidura i les seves posicions Mas està "degradant" la presidència de al Generalitat.

Sánchez sí serà aquest dilluns a la nit al debat que Atresmedia (la Sexta i Antena 3) organitzen amb Pablo Iglesias, de Podem, Albert Rivera, de C's, i Soraya Sáenz de Santamaría del PP. Mariano Rajoy s'ha negat a participar-hi (seguirà el debat des de Doñana, on aprofitarà per descansar en plena campanya), fet que ha estat criticat pel PSOE i per la resta de l'oposició. El cap de l'executiu només debatrà amb Sánchez. Serà el proper dilluns. Amb Mas tampoc s'ho planteja.

stats