Política 05/12/2014

El CGPJ manté Ruz a la instrucció del cas Gürtel

Seguirà a l'Audiència Nacional fins al març i després podrà demanar acabar la instrucció

Europa Press
1 min

BarcelonaLa Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) preveu aprovar dimarts que ve el concurs públic de places entre les quals es troba la que ocupa actualment el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, instructor del cas Gürtel, si bé la seva permanència en aquest òrgan es preveu que s'allargui fins al proper mes de març, que és quan serà la presa de possessió del nou titular al qual s'atorgui el lloc. A més, li donarà opció a quedar-se fins que conclogui els seus sumaris si així ho sol·licita.

Així ho ha anunciat l'òrgan de govern dels jutges en una nota en què assenyala que el dia 9 la Permanent estudiarà la convocatòria d'un "macroconcurs" amb 364 places de jutge que preveu la pròrroga automàtica de les actuals comissions de servei fins a la presa de possessió dels nous titulars, prevista per al març de 2015.

En aquesta data, a més, els magistrats en comissió de servei que instrueixin causes d'especial rellevància o complexitat i que estiguin pendents de finalitzar –com és el cas de Ruz– podran optar a una nova comissió de servei en condició de reforç fins a la finalització d'aquests procediments.

Amb la inclusió d'aquest assumpte en l'ordre del dia el CGPJ fa cas omís de l'escrit pel qual set vocals del Consell van demanar aquest divendres al president d'aquest òrgan, Carlos Lesmes, que elevés aquesta discussió al ple.

stats