Política 01/05/2015

Rajoy ratifica el seu optimisme amb l'ocupació el Primer de Maig

El president del govern espanyol erigeix el tenista Rafael Nadal en referent de la "feina ben feta" en l'entrega de la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball

Efe
1 min
Rajoy, amb Nadal, en l'entrega de la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ratificat aquest divendres el seu missatge d'optimisme davant el repte de l'evolució de l'ocupació a Espanya coincidint amb la celebració del Dia del Treball.

Rajoy s'ha referit al repte de l'ocupació en la seva intervenció en l'acte celebrat al Palau de la Moncloa en què ha lliurat la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball al tenista Rafael Nadal.

El cap de l'executiu ha elogiat la "feina ben feta" de Nadal i ha subratllat que és molt important per a tothom seguir aquesta màxima i avançar en el repte d'aconseguir més ocupació a Espanya.

Ha lamentat, però, que en el Dia Internacional del Treball encara hi hagi molta gent sense feina. "Però les coses ja comencen a anar a millor, i estic convençut que aquest any hi haurà molta gent que aconseguirà un lloc de treball a Espanya, i en els anys que vénen també", ha recalcat.

Per a Rajoy, aquest és en definitiva el repte de tothom, tenir una feina i, després, exercir-la decentment, com ha subratllat que fa Rafa Nadal.

El president del govern espanyol s'ha referit a la creació d'ocupació un dia després que el consell de ministres aprovés el Programa d'Estabilitat 2015-2018 i un nou quadre macroeconòmic amb les previsions per als propers anys.

L'executiu ha rebaixat la previsió de la taxa d'atur per al 2015 fins al 22,1 per cent, vuit dècimes menys del que estava previst inicialment per a aquest any. Per al 2016 la taxa d'atur prevista és del 19,8 per cent, del 17,7 per al 2017 i del 15,6 per al 2018.

stats