NOU FULL DE RUTA
Política 12/01/2015

David Fernàndez veu "kafkià que algú vulgui patrimonialitzar una societat civil plural"

Quim Arrufat lamenta a Catalunya Ràdio que Mas usa les eleccions "com un xantatge per reforçar el partit del president"

Ara
2 min
David Fernàndez, en l'entrevista a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari de la CUP, David Fernàndez, ha exigit aquest dilluns des d''Els matins' de TV3 "eleccions anticipades i una unça de responsabilitat". "Quan semblava que havíem d'agafar embranzida i pista d'enlairament, es parla només de llistes electorals i no del full de ruta", ha lamentat, i ha criticat la voluntat d'Artur Mas de monopolitzar els independents, ja que és "kafkià que algú vulgui patrimonialitzar una societat civil plural" i "el més important és aconseguir ja majories àmplies". En aquest sentit, Fernàndez ha avançat la que la candidatura de la CUP inclourà "tants independents com puguem".

En tot cas, el diputat ha reclamat debatre ja el full de ruta posterior a les eleccions. "L'estat espanyol sempre fa la seva feina, cal un mínim comú denominador per respecte al nostre poble", ha asseverat. En tot cas, pel que fa a la proposta de Govern d'unitat independentista que ha fet ERC i que també hauria d'incloure la CUP, ha assegurat que "ningú" els ha fet aquest plantejament encara. "No hi ha un sol document de la CUP que plantegi un govern d'unitat, ens ho hauran d'explicar", ha apuntat, tot i que ha subratllat que, "en els moments crítics i decisoris, la CUP ha intentat no fallar ni defallir".

Arrufat carrega contra el "xantatge" de Mas

Al seu torn, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha carregat a 'El matí de Catalunya Ràdio' contra la demora d'Artur Mas en la convocatòria d'eleccions. "La convocatòria havia de ser un compromís automàtic després del 9-N i s'ha usat com un xantatge per reforçar el partit del president", ha lamentat i, en aquest sentit, ha reclamat que Mas "ha de negociar i no intentar imposar" la fórmula amb què concórrer-hi. El debat sobre els comicis, assegura, fa que el procés vagi "perdent suport i entusiasme entre la ciutadania".

Igualment, Arrufat aposta perquè les eleccions serveixin per "decidir també quin tipus de país volem", ja que "bona part de la població no només vol votar sobre la independència". "La gent vol votar el model de país, però també si ha de seguir subordinat al govern espanyol", ha insistit el diputat, que ha lamentat que alguns partits vulguin renunciar al debat social en les eleccions i d'altres defensin que no es pot votar sobre la independència en uns comicis.

Sigui com sigui, Arrufat ha apuntat que, en principi, ni ell ni els altres diputats de la CUP, David Fernàndez i Isabel Vallet, podran repetir com a parlamentaris després d'unes eventuals eleccions anticipades, ja que el mandat màxim que va aprovar la formació era una legislatura.

stats