Política 23/02/2022

El PSPV i UP donen suport a una moció de Vox perquè onegi la bandera d'Espanya als centres educatius de Vila-real

Compromís acusa les dues formacions de fer "seguidisme" i "blanquejar" els posicionaments del partit ultra

Ara
1 min
L'edifici de Capitania General, a Barcelona, amb la bandera espanyola a mil pal

ValènciaL'Ajuntament de Vila-real (Plana Baixa) ha aprovat una moció de Vox que "requereix" als col·legis i instituts públics de la ciutat que compleixin amb la llei espanyola i col·loquin una bandera espanyola a cada centre educatiu, i també ho "aconsella" per als privats i concertats. La moció, que reclama el compliment de la llei de banderes i ensenyes aprovada el 1981, ha aconseguit el suport de PSPV, Unides Podem, el Partit Popular, Ciutadans i Vox, i únicament Compromís hi ha votat en contra.

El posicionament dels regidors socialistes i Unides Podem ha estat denunciat per la portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Vila-real, Maria Fajardo, que ha acusat les dues formacions progressistes de fer "seguidisme" i "blanquejar" les polítiques del partit ultra. "Centres on no hi ha ni paper higiènic o on el manteniment deixa molt a desitjar, ara es tapa amb la bandera d'Espanya i el discurs de Vox", s'ha queixat la dirigent valencianista. Des de la coalició també han destacat que els socialistes van votar a favor d'una moció similar a l'Ajuntament de Torrent (Horta).

Debat i aprovació de l'esmena de Vox a l'Ajuntament de Vila-real

La polèmica ja ha provocat la resposta de la direcció autonòmica d'Esquerra Unida, que mitjançant una publicació a Twitter s'ha desmarcat del vot del seu representant i del de Podem. "A la nostra organització ho tenim ben clar: amb l'extrema dreta ni s'hi acorda ni s'hi pacta", han afirmat. 

Publicació a Twitter d'Esquerra Unida
stats