Menorca
Política 29/02/2024

El PSOE reconeix que l'acord per a la moció de censura a Ciutadella està a punt de tancar-se

Ja s'han repartit els càrrecs i les dedicacions amb el PSM, però espera a rebre les credencials dels nous regidors per tancar l'acord, repartir-se l'alcaldia i fer fora el PP

David Marquès
2 min
A l'esquerra de la foto, dreta, Sandra Moll.

CiutadellaEl PSOE de Ciutadella reconeix que l'acord d'esquerres per fer possible la moció de censura contra el govern del PP a l'Ajuntament està a punt de tancar-se. Ja s'han repartit els càrrecs i les set dedicacions exclusives que els regidors del PSOE i del PSM compartiran en el futur govern progressista, però hi manca "definir" el repartiment de la batllia en els poc més de tres anys de mandat entre la socialista Sandra Moll i la nacionalista Maria Jesús Bagur. També s'han de concretar les "prioritats", però els socialistes ja han deixat clar que volen un govern progressista, com també Ciutadella Endavant, i només estan a l'espera que el PSM s'acabi de definir.

Sandra Moll, la secretària general del PSOE i nova candidata socialista després de la dimissió de Carol Cerdà, fins ara número 1, diu que esperen la Junta Electoral perquè enviï l'abans possible les actes dels dos nous regidors que han de substituir els que han dimitit "per poder actuar". Així que, si finalment prospera l'acord i hi ha moció de censura, "serà dins d'aquest període", en principi entre un i dos mesos.

Cerdà formalitzà la seva renúncia dimecres capvespre i l'altre regidor que ho deixa, Pedro Capó, ha dimitit aquest dijous matí. L'encara batlessa Juana Marí Pons (PP) diu, però, que no accelerarà la tramitació ordinària per fer que les credencials arribin abans. "No faré més ni menys del que sempre s'ha fet", diu. Per tant, almenys fins al pròxim ple ordinari de dia 14 de març no es donarà compte de la seva renúncia i no podran prendre possessió els dos regidors que els substitueixen, Bernat Casasnovas i Esther Mascaró.

"Només ho qüestiona el PP"

Els socialistes han duit a terme aquesta nit una assemblea extraordinària per tal de donar compte a la militància de la situació i de l'acord d'impulsar una moció de censura que recuperi el govern progressista a la ciutat. Sandra Moll diu que els afiliats "ho entenen" i que "els únics que ho qüestionen són els votants del PP".

De fet, la mateixa batlessa Juana Marí Pons i bona part dels seus regidors i càrrecs públics del PP a Menorca han compartit al llarg del dia crítiques directes al PSOE a través de les xarxes socials per haver "pressionat" a la fins ara número 1, Carol Cerdà, perquè dimitís. "No teniu respecte ni pels vostres companys. El tindreu per a la resta de ciutadans? Per al PSOE, tot val per la cadira", diu la publicació de la batlessa, qui avisa que la moció de censura "agreujarà la inestabilitat a la institució".

El senador i secretari general del PP-Menorca, Cristòfol Marquès, també ha tirat en cara als socialistes la moció de censura "injustificada" que promouen i que li hauria costat el càrrec a Cerdà. "Aquesta és la democràcia interna del PSOE: si penses diferent, et foten al carrer".

Sandra Moll ha puntualitzat al respecte que, si bé l'opinió de Cerdà no era la mateixa que la del partit, "si la seva situació personal li ho hagués permès, estic segura que ho hauria acatat i fet el pas". Carol Cerdà i Pedro Capó han assistit a l'assemblea, on també hi ha estat present la presidenta insular del PSOE, Susana Mora.

stats