Política 21/09/2017

El PSOE i el PP es neguen a cedir un auditori a Saragossa on Podem volia fer l'assemblea per un referèndum pactat

El partit lila havia tancat dimecres verbalment el lloguer d'una sala d'actes propietat de la Diputació de Saragossa, governada pels socialistes

Albert Solé
2 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a l’entrada de l’hemicicle del Congrés de Diputats.

BarcelonaPodem ha proposat un sortida política d'urgència a la situació de tensió que s'està vivint a Catalunya -una assemblea de càrrecs públics de tot l'Estat de Podem, ERC, PDECat i PNB, de moment-, però al PSOE i al PP de l'Aragó no els agrada i ho volen impedir, almenys en un espai públic que ells controlin.

Aquest matí el líder del partit lila, Pablo Iglesias, ha explicat a RAC1 que "el PP està intentant impedir l'acte de Podem a Saragossa", però no és exactament així. També el PSOE aragonès hi estava posant pals a les rodes, fins que han aconseguit que no es faci on estava previst.

Fonts del partit lila a l'Aragó expliquen a l'ARA que ahir dimecres van tancar l'acord de lloguer de la sala d'actes de la Ciudad Escolar Ramon Pignatelli amb els tècnics de la Diputació de Saragossa, però quan aquest acord ha arribat a la taula del president, el socialista Juan Antonio Sánchez Quero, tot s'ha aturat.

Quero ha convocat una reunió extraordinària aquest migdia del consell d'administració de la Ciudad Escolar, formada per tots els grups polítics de la Diputació. El PSOE, el PP i la CHA (Chunta Aragonesista) han votat a favor de negar la cessió de l'espai, i només Zaragoza En Común hi ha votat en contra.

Segons la nota de premsa de la Diputació de Saragossa, el motiu per negar-s'hi és perquè "la seva finalitat és celebrar una cimera pro referèndum". I afegeix que "una residència estudiantil, com és aquest cas, no és un lloc adequat per celebrar un acte d'aquestes característiques".

Més boicots

El PP de Saragossa també està intentant boicotejar l'acte explícitament a favor del referèndum de l'1-O –similar al del Teatro del Barrio de Madrid– d'aquest dissabte. L'acte està previst al Centro Cultural Las Delicias, propietat de l'Ajuntament de la capital, en mans de Zaragoza En Común. L'organitza el col·lectiu Marchas por la Dignidad –aliè a Podem–, sota el títol 'Pel dret a decidir'. El PP de la ciutat ha presentat un recurs a la justícia per evitar que se celebri, perquè considera que es parlarà de l'1-O, suspès pel TC.

stats