Política 12/11/2019

PSIB i Unides Podem celebren l'acord anunciat entre Sánchez i Iglesias

Les dues formacions han destacat la coalició de govern acordada a les Balears el 2015 com a exemple a seguir

K. O.
2 min
Francina Armengol, amb Mae de la Concha i Juan Pedro Yllanes, de Podem.

PalmaEl portaveu del PSIB, Iago Negueruela, i la secretària general d'Unides Podem a les Balears, Mae de la Concha, han celebrat l'acord anunciat entre els líders dels seus partits: Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. "Era un mandat de la gent que s'ha fet ràpidament", ha comentat Negueruela, mentre que De la Concha ha assenyalat que "és una gran notícia". Les dues formacions han destacat la coalició de govern acordada a les Illes el 2015 com a exemple a seguir.

Els dos representants polítics han destacat que calia un acord "progressista" perquè "Espanya necessita una transformació i canvis importants", ha afirmat el portaveu socialista. De la Concha ha comentat que si el nou govern espanyol tira endavant "serà un gran moment per parlar del finançament autonòmic". Sobre això Negueruela ha dit que era "necessari" un acord per al conjunt dels ajuntaments i comunitats autònomes.

La presidenta del PSIB, Francina Armengol, ha escrit a través de les xarxes socials que calia aprofitar l'oportunitat i retornar la confiança i la il·lusió a la ciutadania, i ha afegit que el preacord de govern és "històric" i ha d'obrir un temps nou a Espanya amb un govern progressista.

"Tenir Podem com a interlocutor al govern central és una esplèndida notícia", ha assegurat Juan Pedro Yllanes, portaveu parlamentari de la formació morada. Negueruela també ha comentat que els dos governs treballaran conjuntament "per fer polítiques socials, contra el canvi climàtic i per reduir la precarietat".

Per part seva, el líder del PP a les Balears, Biel Company, ha assegurat que "Sánchez ha pactat amb els seus socis naturals i preferits, l'esquerra radical i populista: Aquesta ha estat la seva elecció, no pot dir que no hagi tingut altres opcions en aquests darrers sis mesos". Company ha criticat que "la mateixa nit electoral, Sánchez va dir que parlaria i negociaria amb tots els partits; no obstant això, no ha xerrat amb Pablo Casado".

Més reaccions

José Luis García, secretari general de CCOO de les Illes Balears, també ha valorat positivament l'acord signat entre el PSOE i Unides Podem perquè "permetrà sortir del bloqueig institucional que ha patit el país aquests darrers mesos".

García ha destacat les propostes de l'acord perquè fan referència a la lluita contra la precarietat laboral, la protecció dels serveis públics, la sostenibilitat del sistema de pensions, el dret a l'habitatge, la lluita contra el canvi climàtic i la igualtat, entre moltes altres. El sindicat també ha comentat que el nou govern espanyol cal que sigui "sòlid" i "progressista" i que cal millorar el sistema de finançament perquè sigui més equitatiu entre totes les comunitats autònomes.

stats