Política 13/05/2018

El PSIB demana al PP coherència per blindar els drets dels funcionaris

Els socialistes recorden que el cobrament del complement de la carrera professional dels treballadors del Consell de Mallorca està bloquejat pel recurs interposat per la delegada del Govern, Maria Salom, tot i estar ajustat a dret

Ara Balears
1 min
El PSIB demana al PP coherència per blindar els drets dels funcionaris

PalmaEl PSIB-PSOE ha demanat "coherència" al PP per "blindar" els drets dels funcionaris del Consell de Mallorca. A través d'un comunicat, els socialistes han reiterat que la carrera professional aprovada pel Consell i bloquejada "pel recurs interposat per Maria Salom des de la Delegació del Govern està ajustada a dret, com varen ratificar per primera vegada els informes jurídics i econòmics dels tècnics de la casa".

La consellera socialista al Consell Carme Palomino ha criticat la "incoherència" de Salom perquè "el 2015 i en temps de descompte electoral –quan presidia la institució– va intentar aprovar una carrera professional sense els informes a favor i, malgrat tot, ara actua contra els funcionaris".

Per a la consellera socialista, "és una actitud que va en la línia del PP de reduir els drets dels treballadors públics, cosa que ja va impulsar Salom com a presidenta de la institució".

En canvi, quan era presidenta sí que es manifestava a favor del 'plus' dels treballadors públics, tot i que "ara això provoqui la seva retirada", ha assenyalat.

Els socialistes han presentat una iniciativa per debatre al ple del Consell, en la qual s'insta la Delegació del Govern a respectar l'autonomia local de la institució.

També s'hi demana a la delegada del Govern que retiri el contenciós administratiu que ha ocasionat la suspensió de la carrera professional.

Palomino ha demanat a Salom que deixi d'instrumentalitzar la Delegació del Govern per anar contra les normatives que s'aproven a les institucions de les Illes.

"A més de posar fi a la carrera professional, volen carregar-se el retorn de la sanitat universal i les ajudes al català que ells mateixos han impulsat en alguns municipis", ha lamentat Palomino.

stats