Parlament
Política 01/02/2024

El PSIB presentarà mocions a consells i ajuntaments perquè la presidència del Parlament "no es pacti amb trànsfugues"

Els socialistes critiquen l'absència de Marga Prohens a les Illes en aquestes circumstàncies

ARA Balears
2 min
Representants del PSIB en roda de premsa. En segon lloc per l'esquerra, Iago Negueruela.

PalmaEl PSIB ha anunciat aquest dijous que presentarà mocions en els consells insulars i els ajuntaments de les Balears per "rebutjar el transfuguisme" i per demanar que "la presidència del Parlament no es pugui pactar amb trànsfugues", segons ha informat Europa Press. Així ho ha explicat el portaveu dels socialistes a la Cambra, Iago Negueruela. "En aquests moments, sembla que el PP vol governar amb cinc trànsfugues, i això és inacceptable. És inassumible que cerquin mantenir el Govern a qualsevol preu", ha dit Negueruela, a més de criticar l'absència de la presidenta del Govern, Marga Prohens, en aquests moments –Prohens és a Brussel·les, en el ple del Comitè de les Regions.

Segons el portaveu socialista, Prohens "hauria de ser aquí". "El que fa és fugir per no acceptar el problema que té a les Balears". "La de les Illes és la pitjor imatge des de la pitjor etapa del PP. No havíem sortit tant a la televisió estatal d'ençà de Matas", ha afegit.

Reunió interinsitucional per valorar la crisi institucional

La formació ha reunit el grup de feina interinstitucional, amb els portaveus socialistes al Parlament, al Consell de Mallorca i als ajuntaments de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor, per valorar la greu crisi institucional provocada pel PP i Vox. A la reunió s’ha acordat que el PSIB presentarà una moció als consells insulars i ajuntaments per rebutjar el transfuguisme i evitar que la governabilitat de les Illes Balears recaigui sobre cinc trànsfugues.

Precisament, el portaveu, Iago Negueruela, ha lamentat que sigui el quart dia sense Marga Prohens, "qui està de gira enmig d’una gran crisi institucional, i no sabem si demà serà al Consell de Govern o a Brussel·les". El portaveu socialista ha deixat clar que “les Balears no mereixen ser governades per cinc trànsfugues; per a nosaltres és inacceptable i inassumible que el PP cerqui mantenir el Govern a qualsevol preu, tenint en compte que el preu és l’ètica i la democràcia”.

"Cal tenir en compte que els cinc trànsfugues en qui Prohens vol basar la seva majoria parlamentària són els que han imposat la segregació lingüística i les polítiques més dures i ultraconservadores de la nostra comunitat autònoma", ha afegit Negueruela.

 

stats