Política 09/12/2019

El PSIB, Podem, MÉS i el PP formaran el nou Consell Consultiu de les Illes Balears

Juan Oliver, Catalina Pons, Octavio Pons i José Argüelles accediran al càrrec aquest dimarts

K. O.
1 min
El Parlament balear

PalmaMembres del PSIB, Podem, MÉS i el PP formaran el nou Consell Consultiu del Parlament. Juan Oliver, Catalina Pons, Octavio Pons i José Argüelles, aquest darrer proposat pels populars, accediran aquest dimarts al càrrec. L'organisme és una eina autònoma de control sobre el Govern que va ser creat el 4 de novembre de 1993 i enguany ha complert el seu 25è aniversari.

El líder de Vox, Jorge Campos, ha anunciat aquest dilluns que no presentarà cap candidat perquè el PP, el PSOE, MÉS i Unides Podem han pactat la llista. Sobre els candidats del partit d'extrema dreta, Campos ha comentat que "no es mereixen ser víctimes d'aquest cordó sanitari al qual han sotmès Vox".

Cal dir, però, que el portaveu parlamentari de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, ha explicat que la seva formació no va presentar cap proposta perquè els partits majoritaris tenien una llista designada. A més, tant el PP com el PSIB han recordat que aquests càrrecs sempre s'han elegit entre els partits del Govern i la principal formació de l'oposició, que en aquest cas és el PP. "Què esperava Vox? Què pactàssim amb ells? A ells, ni aigua". Així ho ha assegurat la portaveu dels socialistes, Silvia Cano, quan ha estat preguntada sobre el tema.

stats