Polèmica al Consell de Mallorca
Política 13/02/2024

El PSIB i MÉS exigeixen a Galmés que digui "la veritat" sobre la destitució de Pilar Bonet

Demanen que els entreguin les factures de l'exconsellera d'Hisenda i de la seva agenda

ARA Balears
2 min
Catalina Cladera i Jaume Alzamora durant la roda de premsa

PalmaEl PSIB i MÉS per Mallorca han unit forces per exigir transparència al PP sobre la destitució de la consellera d'Hisenda del Consell de Mallorca, Pilar Bonet. Els partits de l'oposició han registrat nombroses iniciatives en què reclamen que s'investigui i es reculli tota la informació possible per esclarir si Bonet ha comès alguna irregularitat com les que pesen en la seva contra per haver desviat fons de l'empresa per a ús personal.

D'altra banda, també han acusat Galmés de "no dir la veritat" pel que fa a la destitució i ha assegurat que la partida de Bonet del Consell Insular és "una cortina de fum" creada pels populars per evitar que s'investigui més enllà i descobrir possibles fraus i corrupteles dins la institució. En aquest sentit, socialistes i ecosobiranistes acusen el president del Consell de Mallorca de ser "el gran responsable de la situació compromesa en què es troba ara el Consell" i d'amagar-se "darrere" els consellers i portaveus del PP i de Vox per no haver de respondre directament a l'oposició.

A través d'un comunicat, els partits han criticat també que ni Galmés ni el PP hagin demanat disculpes a la ciutadania"per l'espectacle que estan donant amb la sortida d'una consellera acusada de desfalc". Així, el PSIB i MÉS han anunciat que han registrat diverses iniciatives per tal d'esbrinar si Bonet ha comès cap irregularitat durant la seva trajectòria com a consellera i han demanat que els permetin accedir a la seva agenda per veure en quines reunions ha participat i amb qui i que els atorguin una relació de les factures conformades per la ja exconsellera.

Igualment, els socialistes han instat el Consell a convocar la Comissió de Transparència, per aclarir dubtes sobre l'acció de govern de Bonet i dels seus càrrecs de confiança, de la mateixa manera que a Llucmajor el Grup Municipal Socialista ja ha registrat una proposta de resolució conjunta amb els altres grups de l'oposició, per reclamar que l'equip de govern encarregui una auditoria de la gestió de Pilar Bonet com a regidora d'Hisenda del municipi entre els anys 2019 i 2023, sota mandat del batle del PP Èric Jareño.

El PP acusa l'oposició d'"estirar el xiclet" i voler "fer mal" als tècnics del Consell de Mallorca

Per la seva banda el PP ha acusat el PSIB i MÉS per Mallorca d'"estirar el xiclet" amb la destitució de la consellera d'Hisenda i de voler "fer mal" als tècnics del Consell de Mallorca. Així ho ha denunciat la portaveu dels populars al Consell Insular, Núria Riera, qui ha criticat l'actitud de l'oposició i ha defensat que Llorenç Galmés ha estat sempre un exemple de "mostra de transparència i bona política".

stats