Parlament
Política 21/09/2023

El PSIB durà Vidal a l'Oficina Anticorrupció per administrar una societat immobiliària sent consellera d'Habitatge

Els socialistes també presentaran una bateria de preguntes en el Parlament demanant que concretin les seves relacions amb un fons inversor

ARA Balears
2 min
La consellera d'Habitatge, Marta Vidal

PalmaLa diputada del PSIB Mercedes Garrido ha anunciat aquest dijous que duran el cas de Marta Vidal a l'Oficina Anticorrupció per administrar una societat immobiliària malgrat que ja havia estat nomenada consellera d'Habitatge. Garrido ha manifestat la preocupació del PSIB "per les notícies que surten cada dia de la consellera". Com ha avançat Diario de Mallorca, la titular d'Habitatge ha mantingut càrrecs com a administradora de dues societats mercantils, amb seu oficial a Palma i Maó, una pràctica incompatible amb l'activitat dels membres del Govern i els alts càrrecs. A més, una d'elles, Fonaments 2020, es dedica a l'activitat immobiliària, de construcció i els serveis d'allotjament. Per a la socialista, es tracta d'un fet "d'una gravetat enorme, perquè és la consellera encarregada de prendre les mesures i de legislar pel que fa al mercat immobiliari de les Balears".

El PSIB ha anunciat que posarà els fets en coneixement de l'Oficina Anticorrupció perquè els investigui i emeti un pronunciament. Vidal ha estat la darrera consellera a publicar la seva declaració de béns, ho va fer aquest dimecres ja fora del termini, després de desvincular-se d'aquestes dues empreses. Per tant, els socialistes esperen que l'ens emeti un informe sobre la possible incompatibilitat en el càrrec durant els dos mesos en què ja havia estat investida i mantenia aquests càrrecs al sector privat.

En paral·lel, els socialistes registraran preguntes al Parlament per aclarir si la consellera va tenir cap mena de relació amb el fons voltor AEW, comprador inicial de la promoció d'habitatges de Metrovacesa, a Nou Llevant. Després que es fes públic el contacte entre un representant d'AEW i Vidal quan aquesta encara no era consellera, en què aquest l'hauria telefonat per demanar-li una reunió, el Govern va negar llavors tenir cap relació amb el fons inversor. El PSIB ja va demanar el passat mes de juliol la compareixença de Vidal.

La iniciativa del grup socialista arriba el mateix dia en què el president del Parlament, Gabriele Le Senne, ha informat formalment el director de l'Oficina Anticorrupció, Tòfol Milán, de la intenció del PP i Vox de tancar l'organisme. De fet, el Govern ja preveu deixar l'oficina sense doblers durant l'elaboració dels pressupostos.

stats