Governabilitat
Política 21/07/2023

El Govern nega contactes amb AEW i assegura que no hi haurà cap reunió

"No tenim res a xerrar amb ells, no en són part interessada", ha assegurat el conseller en una roda de premsa

ARA Balears
2 min
El portaveu del Govern, Antoni Costa

PalmaEl portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat aquest divendres que la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, no es reunirà amb cap representant d'AEW, el fons que tenia previst comprar els pisos de Metrovacesa. "No tenim res a xerrar amb ells, no en són part interessada", ha afirmat Costa en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Segons ha recollit Europa Press, Costa ha explicat, en relació amb un contacte entre un representant d'AEW i quan Vidal encara no era consellera, que en filtrar-se el seu nom com a futura responsable d'Habitatge, entitats i empreses, entre elles el fons, varen contactar-la per demanar-li reunions. El portaveu ha assenyalat que no se sap com el fons va aconseguir el telèfon de Vidal i la va cridar personalment.

En totes les ocasions, ha afegit que el fons va instar a contactar amb els responsables de la Conselleria, malgrat que Vidal ni tan sols havia estat nomenada. El representant del fons va sol·licitar una reunió les properes setmanes, però el conseller ha assegurat que no es durà a terme cap trobada. Segons Costa, el fons ja no és part interessada en el procés.

Així, ha insistit que l'operació s'ha revertit "perquè el Govern no està disposat a continuar amb una operació que suposava un perjudici per a les arques públiques". Pel que fa a un informe de l'Ibavi que xifrava el perjudici en uns 500.000 euros si els pisos es destinaven al lloguer en lloc de la venda, davant els 10 milions dels quals es parlava aquest dijous, Costa ha remarcat que cal tenir en compte l'IVA i el cost de les reformes que s'hi haurien de fer, per la qual cosa el perjudici seria major.

En aquest sentit, el conseller ha afegit que l'Executiu no tindrà inconvenient que Marta Vidal comparegui al Parlament, com ha demanat el PSIB. D'altra banda, ha apuntat que "no s'entén" que un Govern en funcions s'obstinàs a signar una operació que suposava un gran perjudici per als comptes públiqcs. "Membres de l'anterior Govern hauran de donar explicacions addicionals de per què volien dur a terme aquesta operació amb sobrecostos, aviat i corrents i sense informes jurídics que avalassin la compra amb criteris tècnics", ha conclòs.

stats