Política 22/02/2022

Prohens reuneix la direcció del PP balear enmig de la guerra interna del partit

La presidenta dels populars de les Illes convoca aquest dimarts el Comitè de Direcció i el Comitè Executiu

Miquel Crespí
2 min
Marga Prohens.

PalmaEnmig del conflicte intern que viu el Partit Popular, la líder de la formació a les Balears, Marga Prohens, ha convocat a aquest dimarts a les 18 hores una reunió del seu nucli dur –el Comitè de Direcció– per analitzar la situació. Posteriorment, es preveu una reunió amb el Comitè Executiu ampliat. Aquesta trobada es farà amb vista a la Junta Directiva Nacional del PP, que pot establir una data per al congrés extraordinari, el qual pot determinar un nou líder per a la formació. Per ara, ja s'han conegut dimissions entre els afins a l'actual president del PP, Pablo Casado, com és el cas de la secretària del partit a l'exterior, Ana Vázquez.

La convocatòria arriba arran que, com ha avançat Última Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears, diumenge passat Prohens tingué una conversa telefònica amb Casado. Aleshores, la líder autonòmica li va transmetre la preocupació i la inquietud que té el partit balear pel conflicte que s'està vivint entre la direcció estatal i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Així i tot, el conflicte ja s'ha estès a més regions, i molts clamen per un congrés extraordinari en què l'actual president de Galícia, Alberto Núñez Feijoó, esdevengui el nou líder del partit. A més, segons fonts del PP, Prohens va assenyalar a Casado que els populars de les Balears estan "amb les bases", les quals aquests dies estan mostrant suport a Díaz Ayuso en detriment del president del PP.

Des que la crisi del partit va esclatar, els missatges del PP balear s'han dirigit a fer bandera de "la unitat", però sense posicionar-se públicament en un dels dos bàndols. El partit, però, ha reclamat una solució urgent a la guerra interna. "Els que ho han espenyat ho han d'arreglar ja", va exigir aquest dilluns el portaveu popular, Antoni Costa.

stats