Mobilitat
Política 03/10/2023

Prohens demanarà al govern espanyol que prorrogui la bonificació del transport públic per a 2024

La cap de l'Executiu assegura que encara no s'ha rebut l'abonament d'enguany

2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, aquest dimarts en el ple del Parlament, juntament amb el vicepresident de l'Executiu, Antoni Costa.

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que demanarà a l'executiu espanyol que prorrogui la bonificació del transport públic a les Balears per a 2024. Durant la seva resposta a la diputada del Grup Mixt Cristina Gómez (Unides Podem), Prohens ha criticat que, malgrat que l'Estat va aprovar l'abonament de 2023 el 5 de setembre, les Illes encara no han rebut "ni un euro per fer front a la gratuïtat del transport públic". "Reclamarem al govern espanyol que mantingui la bonificació per a 2024", ha afirmat Prohens, encara que ha matisat que es farà quan "hi hagi govern a Espanya".

A més, la presidenta ha recordat que la gratuïtat del transport públic de les Balears es va aconseguir gràcies a una iniciativa de Coalició Canària, perquè es va aprovar inicialment per als trens de Renfe i a les Illes no n'hi ha.

No ha estat l'única pregunta sobre la gratuïtat del transport públic durant la sessió de control al Govern. La diputada socialista Amanda Fernández també ho ha demanat a la consellera d'Habitatge i Mobilitat, Marta Vidal, qui també ha remarcat que "no s'ha rebut ni un euro dels 43 milions compromesos" pel govern espanyol. "Fins que no puguem saber si es continua o no amb aquesta ajuda per part de l'Estat, no podem prendre una decisió", ha dit la titular de Mobilitat, encara que Vidal s'ha mostrat més partidària de la gratuïtat i bonificacions per a determinats col·lectius que no en general.

El bus de Palma deixarà de ser gratuït el 2024

De fet, l'Ajuntament de Palma ja ha decidit que els busos de l'EMT deixin de ser gratuïts l'any que ve. "Es podrà bonificar el servei a certs col·lectius, els que realment ho necessiten, no a tothom", va dir el regidor de Mobilitat de Cort, Toni Deudero, durant el ple de setembre del Consistori. Així, la intenció del regidor és "continuar en la línia de les bonificacions que ja existien abans de la gratuïtat, per ajudar la gent de la tercera edat, la gent jove i les persones amb necessitat econòmica". De fet, ni tan sols amb l'arribada de 20 milions d'euros més de l'Estat amb aquesta finalitat Deudero ha garantit que els busos puguin ser gratuïts.

stats