Política 24/03/2023

Prohens i Ayuso calquen el discurs sobre Vox: "Ha demostrat que no dona estabilitat"

La presidenta del PP allunya una coalició de govern amb l'extrema dreta després de la moció de censura presentada pel partit d'Abascal

2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha expressat aquest divendres la voluntat que "el pròxim Govern sigui estable", i ha afegit que "Vox ha demostrat que no és un element d'estabilitat". Prohens allunya, així, una futura coalició de govern amb l'extrema dreta, amb unes declaracions que arriben després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, trencàs amb Vox a dos mesos de les eleccions autonòmiques: "Lament profundament la deriva que han pres els darrers mesos i no m'hi arrossegaran. A partir d'ara, que cadascú continuï el seu camí".

"Vox sembla més interessat a bloquejar les propostes del PP per sumar cap al canvi i vull que el pròxim Govern sigui estable", ha assegurat Prohens. Sobre la ruptura d'Ayuso amb Vox, ha recordat la negativa de l'extrema dreta a aprovar uns pressupostos que "portaven una baixada important d'impostos", a més d'haver bloquejat aquesta setmana una llei per atreure inversió estrangera. "Jo també he anunciat a les Illes mesures per atreure inversió, i si Vox hi està en contra, no m'hi trobaran", ha subratllat. Precisament, diumenge passat, en una entrevista a Diario de Mallorca, Prohens ja va destacar: "Veig el que fa Vox a Madrid i preferesc un Govern estable en minoria".

Les afirmacions d'Ayuso i Prohens s'han de col·locar en un context en què pràcticament tots els mitjans i enquestes donen Vox com a perdedor de la moció de censura a Pedro Sánchez, amb l'economista de 89 anys Ramón Tamames com a candidat. La presidenta del PP balear, en relació amb aquest fet, ha remarcat que el PP "va ser el protagonista" de la moció de censura, i ha afegit que no es presenta "per liderar cap bloc", sinó amb "un programa de govern propi".

Com ja va informar l'ARA Balears el 2 de març, el PP illenc no preveu una coalició amb l'extrema dreta. "Ni es preveu un Consell de Govern amb Jorge Campos", expressaven fonts del partit. Des de les files populars volen allunyar els pactes amb Vox perquè no afectin els resultats de les eleccions generals. Arribar al desembre a la pugna entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo amb més d'un govern autonòmic entre el PP i Vox podria restar més que sumar, i els populars prefereixen governs en solitari, cosa que força Vox a donar-hi suport per no atorgar governs a l'esquerra.

stats