Parlament
Política 27/09/2023

Prohens aplaudeix el discurs de Feijóo i adverteix que "les Illes no són manco que Catalunya"

La presidenta assegura que les Balears són "els grans perjudicats" de la negociació bilateral amb Catalunya

ARA Balears
1 min
Marga Prohens després de la reunió

PalmaLa presidenta del Parlament, Marga Prohens, ha defensat el discurs d'investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al Congrés dels Diputats, una investidura que es preveu fallida i que ja ha fracassat en la primera votació. "Hem vist un Feijóo serè, moderat, amb sentit d'estat", ha assegurat la presidenta. En el mateix sentit, ha lamentat que Sánchez negociï una amnistia amb els independentistes i ha advertit que "Catalunya ja està reclamant un deute històric de 450.000 milions a l'Estat". En la negociació bilateral entre Espanya i Catalunya, ha considerat, "els grans perjudicats són les Illes Balears". "No som manco que Catalunya ni cap altra comunitat", ha assegurat.

En el ple del Parlament d'aquesta setmana, Prohens va brandar una fotografia de l'expresident català Carles Puigdemont i l'exdirigent d'ETA Josu Ternera criticant les negociacions del PSOE amb Junts i la majoria plurinacional del Congrés per investir Pedro Sánchez. "Aquests no són els meus socis", va etzibar la popular al portaveu del PSIB, Iago Negueruela, que va considerar l'actuació de la presidenta "indigna".

En declaracions als mitjans, Prohens ha defensat que Feijóo "coneix els problemes, els reptes que presenta Espanya" i l'ha reivindicat com "el guanyador de les eleccions". "Li vull agrair que fes una menció específica a les Illes Balears, a compensar la insularitat", ha recalcat la cap de l'Executiu.

stats