Política 11/03/2023

Podem "pressionarà" Sánchez perquè les Balears puguin limitar la compra d'habitatges a no residents

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, assegura que volen una "Llei Estatal que impedeixi que les illes siguin un 'resort 'de luxe per a uns pocs"

ARA Balears
2 min
La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa líder de Podem i actual ministra de Drets Socials, Ione Belarra, s'ha compromès aquest dissabte a "pressionar" la part socialista del govern espanyol perquè "les Balears i les Canàries puguin legislar la restricció de compra d'habitatges a no residents". En un vídeo publicat a les xarxes socials, la secretària general del partit morat ha assegurat que volen una "llei estatal que impedeixi que les illes siguin un resort de luxe per a uns pocs".

Belarra ha recalcat que "no aturarà de lluitar" contra l'emergència residencial. En aquest sentit, la líder de la formació ha remarcat les "mesures transformadores" que proposen els representants de Podem tant a les Illes com a les Canàries. Entre aquestes iniciatives, ha recordat la ministra, hi ha "la proposta de creació d'un impost a l'habitatge buit o de la creació d'una immobiliària pública".

"No té sentit que la gent que no viu a les illes pugui comprar i acaparar habitatges, fent que augmentin els preus, mentre els residents no troben un lloguer decent en el qual viure", ha explicat. Així, s'ha compromès que des del govern espanyol, Podem treballarà perquè les illes puguin dur a terme aquesta solució insular: "És fonamental perquè la gent pugui tenir una vida digna també a les illes", ha ressaltat Belarra.

Per part seva, la coordinadora autonòmica de Podem a les Balears i candidata a la presidència del Govern, Antònia Jover, ha lamentat que "a les Illes hi ha 70.000 cases buides". Per aquest motiu, considera "necessari un impost autonòmic als habitatges buits, com el que tenen a Euskadi i que, en poc temps, ha permès que un 25% d'aquests habitatges sortissin al mercat i el preu del lloguer disminuís".

En la mateixa línia que Belarra, Jover ha insistit en el fet que no volen que les Balears es converteixin en un 'resort' per a estrangers rics "mentre les nostres famílies no poden llogar una casa". Per aquest motiu, ha assenyalat que cal demanar a l'Estat que habiliti la Comunitat "per poder legislar des d'aquí, des de les Illes, l'excepció balear".

stats