Justícia
Política 03/02/2023

El president del Consell d'Eivissa, citat a declarar per presumpta prevaricació

Marí acudirà als jutjats el pròxim 9 de febrer pel cas 'La vida islados' a partir d'una denúncia del PSOE

ARA Balears
1 min
Vicente Marí: "El problema de l'Eivissa no és el turisme, hem de canviar la concepció de que sobren turistes"

PalmaEls jutjats han citat a declarar el pròxim 9 de febrer el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí (PP), per presumpte prevaricació, segons ha avançat Periódico de Ibiza. El fet sorgeix a partir d'una denúncia del PSOE per un curtmetratge de promoció turística anomenat La vida islados, impulsat en plena pandèmia pel Consell i adjudicat per la via d'emergència, sense concurs públic, per un valor de 250.000 euros.

Davant la citació judicial, Marí ha declarat a Diario de Ibiza que "ja era hora". El president de la institució insular ha assegurat que, anteriorment, ja havia intentat declarar de manera voluntària, però "mai se m'havia escoltat, ni per part de l'Oficina Anticorrupció ni per part de la Fiscalia". "Ara, tindré l'ocasió de donar la meva versió dels fets per un assumpte que consider infundat i sense base", ha incidit.

De fet, el líder del PP eivissenc considera el cas "una manipulació" del PSOE, assenyala que se seguirà el procediment normal i desitja "comparèixer davant el jutge i explicar aquest muntatge". Cal remarcar que la citació judicial arriba a quatre mesos d'unes eleccions insulars en les quals es presenta per revalidar el càrrec. "Imagín que això potser estava orquestrat per altres", ha afirmat.

La denúncia per part dels socialistes se centra en un vídeo adjudicat a Fuera de Escena Ibiza SL, realitzat "al marge de la legalitat", per un informe de la viceinterventora del pagament d'una factura de 162.257 euros. L'informe sostenia que el contracte no s'ajustava al decret de mesures urgents contra l'impacte econòmic del coronavirus i que s'havia omès l'informe del secretari.

stats