Parlament
Política 21/02/2024

El PP i Vox rebutgen que el Govern aclareixi si el català serà requisit en la funció pública

Ambdós partits també s'oposen a la compareixença d'Antoni Costa per donar explicacions del nomenament de Juan Antonio Serra com a gerent d'Ibetec, quan estava processat per una presumpta agressió sexual

ARA Balears
2 min
Els acords de governabilitat de PP i Vox assenyalen que el català no ha de penalitzar en l'accés a la funció pública.

PalmaLa Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament ha rebutjat aquest dimecres, amb els vots en contra del PP i de Vox, que la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, comparegui per aclarir si el català serà o no requisit per accedir a la funció pública, tal com MÉS per Mallorca va sol·licitar. La petició ha tingut set vots en contra (PP i Vox) i sis a favor (PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem). MÉS havia demanat la compareixença d'Estarellas "davant la voluntat de lesionar els drets lingüístics en l'administració pública per part dels socis d'extrema dreta de Marga Prohens, que va quedar recollida en el pacte d'investidura signat pel PP i Vox i que ha rebut el suport dels populars a diferents iniciatives parlamentàries presentades per l'extrema dreta".

"Que Vox vulgui atacar per terra, mar i aire la llengua pròpia no ens preocupa, però sí que obtingui el suport del partit que ostenta la responsabilitat de govern del país", ha dit la diputada de MÉS Maria Ramon, que ha recordat que l'acord d'investidura recollia que el català no penalitzarà en l'accés a la funció pública.

D'altra banda, la Comissió també ha rebutjat la sol·licitud de compareixença del vicepresident del Govern, Antoni Costa, per donar explicacions sobre el nomenament de Juan Antonio Serra com a gerent d'Ibetec, malgrat que estava processat per una presumpta agressió sexual.

El PSIB i MÉS lamenten el bloqueig de les compareixences

Per la seva banda, l'oposició ha lamentat el bloqueig per part del PP i Vox a les sol·licituds de compareixença d'Estarellas i Costa. "Aquesta deriva cap a l'opacitat i la manca de transparència que impulsa el Govern ens sembla preocupant i va en detriment dels ciutadans", ha advertit el diputat del PSIB Marc Pons.

El portaveu de MÉS, Lluís Apesteguia, ha censurat el rebuig a la compareixença d'Estarellas que reclamava el seu partit. "El PP i Vox ho han impedit en un clar exemple de la transparència en la qual es mou aquest Govern", ha dit, i ha assenyalat que demanarà en el ple sobre aquesta qüestió.

stats