Urbanisme
Política 07/03/2023

El PP vol mantenir les dues quarterades per construir en rústic, una proposta d'El Pi aprovada el desembre

El candidat del partit al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, vol flexibilitzar els paràmetres d'edificabilitat i "tornar als de fa vuit anys"

2 min
La pressió fiscal sobre l’habitatge rústic s’equipara a l’urbà.

PalmaEl darrer compromís que ha adoptat el Partit Popular per a les pròximes eleccions del 28-M és el de mantenir les dues quarterades permeses actualment per construir en sòl rústic, una mesura que el desembre fou aprovada pel Consell de Mallorca arran d'una proposta d'El Pi. El president del PP de Mallorca i candidat al Consell, Llorenç Galmés, ho ha anunciat aquest dijous en una visita a Llucmajor on ha assegurat que "hi ha molts de mallorquins que tenen finques a foravila de dues quarterades o més que han de poder aprofitar i fer ca seva”.

Galmés ha carregat contra Més, que proposà restringir aquesta normativa urbanística: "Mentre l’esquerra amenaça amb prohibir qualsevol edificació en sòl rústic, nosaltres mantindrem la superfície mínima de dues quarterades per construir-hi un habitatge”. El candidat ha recordat que “els constants canvis de normativa i aquesta amenaça de prohibir la construcció en sòl rústic no ha fet més que provocar un allau de sol·licituds de llicències i de venda a estrangers per por de perdre el valor dels terrenys”.

Índex d'edificabilitat en rústic

Els populars també s'han pronunciat respecte d'altres índexs d'edificabilitat en sòl rústic que consideren "massa restrictius i un atac a la propietat privada". En aquest sentit, Galmés es refereix a la reducció del volum de l'edificabilitat de 1.500 metres cúbics a 900 que va aprovar el Pacte d'Esquerres: "A partir del mes de maig, quan governem, recuperarem els índexs d’edificabilitat que hi havia a principi de la legislatura i eliminarem la reducció de la taxa que ha imposat el Pacte d’Esquerres”.

Així mateix, Galmés ha explicat que “ajudarem tots els ajuntaments que ho necessitin a adaptar les normes subsidiàries dels seus municipis al Pla Territorial, alguns de fa més de 35 anys com és el cas de Llucmajor”. “No podem posar més traves burocràtiques, hem de facilitar la vida a la gent i simplificar tràmits administratius”, ha apuntat.

Galmés ha visitat juntament amb la candidata a la batlia de Llucmajor, Xisca Lascolas i el conseller ‘popular’, Mauricio Rovira, uns terrenys municipals situats en sòl rústic on està ubicat el Parc de Bombers de Llucmajor, el viver municipal i l’escola de música per interessar-se per la seva situació. En aquest sentit, Lascolas ha anunciat que “modificarem el Pla General per adaptar-lo a la normativa vigent i a la realitat del poble de Llucmajor i així podrem adequar aquesta zona a les necessitats actuals i adaptarem les seves instal·lacions perquè tinguin les condicions òptimes per fer-hi feina”, ha conclòs.

stats