Política 29/05/2023

El PP predomina als municipis de més de 20.000 habitants, el PSOE creix a Calvià, Inca i Maó, i MÉS guanya a Manacor

Les úniques majories absolutes dels populars són a Vila, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, on la ultradreta no és necessària per governar

1 min
La candidata de Llucmajor Xisca Lascolas (PP) obté set regidors, però no li basten els 3 obtingut per Vox per fer un pacte de Govern.

PalmaEl PP és la força més votada en 8 dels 11 municipis que superen els 20.000 habitants. Es tracta de Palma i dos municipis de la seva àrea, Llucmajor i Marratxí. Els populars guanyen també en vots a Alcúdia, que pel gener d'enguany superà els 20.000 habitants per primera vegada, i ha passat de 17 regidors a 21.

El PP guanya també en vots a Ciutadella, Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu. Els municipis on predominen els vots del PSOE són Calvià, Inca i Maó. L'únic dels municipis amb una població considerable on no predomina una 'marca' estatal és Manacor, on MÉS - Esquerra és la força majoritària.

Majories absolutes

El PP ha obtingut majories absolutes als tres municipis eivissencs de més de 20.000 habitants. Són Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu. A la resta, hi hauria d'arribar amb pactes, previsiblement amb Vox, com en cas de Palma i Marratxí. A Llucmajor és possible un pacte amb altres forces locals de dretes, com són ASI, Libertad Llucmajor o S'ULL.

En el cas de Calvià, tot i que el PSIB obté 12 dels 25 regidors, no arriba a la majoria absoluta. La porta queda oberta perquè el PP governi amb el suport de Vox. A Manacor, on MÉS - Esquerra ha obtingut 7 regidors, just té els quatre regidors del PSIB per establir un pacte d'esquerres, perquè els dos regidors de l'Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) no són suficients per formar un govern.

A Alcúdia, que s'estrena aquest mandat amb 21 regidors, després haver superat els 20.000 habitants, el PP és la força majoritària (7 regidors), però els resultats de Vox (3 regidors) no són suficients per establir un acord.

stats