Partits
Política15/01/2023

El PP lamenta que la "voluntat d'instrumentalització" del Govern hagi "enfangat" el preacord del conveni d'hostaleria

Prohens qualifica de "molt important" l'acord assolit entre patronals i sindicats

ARA Balears

PalmaLa presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens, ha lamentat que "la voluntat d'instrumentalització" del Govern, denunciada per CCOO, hagi "enfangat" el preacord del conveni d'hostaleria. En un missatge publicat a Twitter, la líder popular ha qualificat de "molt important" l'acord assolit entre patronals i sindicats per millorar el sou dels treballadors turístics de les Illes davant la "inflació i la incertesa".

Cargando
No hay anuncios

Cal recordar que aquest dissabte CCOO va carregar contra el preacord del nou conveni d'hostaleria, ja que, assegura el sindicat, s'ha fet de manera "clandestina i precipitada". En aquest sentit, lamenten que només s'hagi comptat amb "una part del sector" i exigeixen formar part de la negociació.

Cargando
No hay anuncios

Des del sindicat apunten que és "lamentable que el Govern instrumentalitzi la negociació col·lectiva amb finalitats electorals, en comptes de servir com a impulsor de les mesures que necessita el sector amb el consens de tots els agents". Per tot això, CCOO reclama que s'abordi l'acord en un procés de negociació "amb llum i taquígrafs, no de manera excloent".

Augment dels salaris

El preacord del nou conveni, signat entre les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, UGT i el Govern, suposarà que el salari dels treballadors del sector augmenti un 5% enguany i un 3,3% l'any que ve. Aquesta mesura beneficiarà més de 150.000 treballadors d'arreu de l'Arxipèlag. Segons aquestes dades, un de cada quatre assalariats a les Balears es dedica a activitats econòmiques relacionades amb l'hostaleria i, per tant, veurà com el seu salari s'incrementa en els pròxims dos anys.

Cargando
No hay anuncios