Política 14/06/2022

El PP ja va promocionar el turisme LGTBI a Palma l'any 2014

Álvaro Gijón assegurà que els membres d'aquest col·lectiu eren un nou mercat turístic per explotar

2 min
Presentació del festival 'Ella International Lesbian' per part d'Álvaro Gijón

PalmaLa promoció de Palma com una destinació per al col·lectiu LGTBI ha estat en el centre de la polèmica els darrers dies a causa de la responsable del Pride de Palma i les seves declaracions, en què, entre altres coses, va assegurar que el festival seria una atracció per a la gent de la Part Forana, ja que "vindrà gent del camp que potser no ha vist mai una lesbiana". Aquest, però, no és el primer cop que els dirigents polítics de Ciutat la promocionen per atreure turísticament els membres d'aquest col·lectiu. L'exmembre del PP i, en aquell moment, tinent de batle de Cort, Álvaro Gijón, ja va promocionar la ciutat amb el festival Ella International Lesbian Festival.

En aquell cas, Gijón va assegurar que el festival posava Palma en el mapa del turisme LGTBI i el qualifica com "un col·lectiu que sap gaudir de les ciutats" i va defensar que Ella International Lesbian Festival faria de Ciutat un referent per als turistes LGTBI. A més, assegurà que el festival era una gran estratègia empresarial perquè les estadístiques asseguraven que el turisme LGTBI creixeria exponencialment i seria una gran oportunitat de mercat per engrossir les xifres econòmiques del sector turístic de Palma.

En el cas de la setmana passada, la responsable del Pride de Palma, Kristin Hansen, va anar més enllà i assegurà que el festival Pride de Palma no només tenia un gran interès econòmic per al sector turístic, sinó per a l'economia en general. Hansen defensà que el turista LGTB gasta molt més que el turista regular i, a més, va afegir que "aquestes persones després venen aquí i compren pisos".

La segona promoció de la ciutat com un atractiu turístic per al col·lectiu LGTBI ha provocat, a més de nombroses crítiques, una crisi en el govern municipal que aquest dilluns el batle de Palma, José Hila, ha donat per tancada. "Ella mateixa s'ha adonat que es va equivocar i va rectificar. Ens hem de quedar que ha demanat disculpes", ha recalcat el batle. Respecte de si hi haurà conseqüències a l'equip de govern de Cort, Hila ha aprofitat per recalcar la solidesa del Pacte. "Hem superat diferents crisis per tirar endavant els problemes que hi ha hagut a la ciutat. Sempre hi ha alguna pedra al camí, però passa a tots els governs", ha subratllat.

stats