Societat 13/06/2022

Hila tanca la polèmica del Pride: "Ens hem de quedar que [Kristin Hansen] ha demanat disculpes"

Tot i la crisi, el batle ha aprofitat per recalcar la solidesa del Pacte

i
ARA Balears
2 min
El batle de Palma, José Hila, al seu despatx de Cort.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha tancat aquest dilluns tota la polèmica del Pride arran de les declaracions que va fer l'organitzadora de l'esdeveniment, Kristin Hansen. "Ella mateixa s'ha adonat que es va equivocar i va rectificar. Ens hem de quedar que ha demanat disculpes", ha recalcat el batle. Respecte de si hi haurà conseqüències a l'equip de govern de Cort, Hila ha aprofitat per recalcar la solidesa del Pacte. "Hem superat diferents crisis per tirar endavant els problemes que hi ha hagut a la ciutat. Sempre hi ha alguna pedra al camí, però passa a tots els governs", ha subratllat.

Cal recordar que l'organitzadora del Pride va demanar disculpes pel missatge que va enviar durant la presentació de l'acte. A través d'un comunicat, va manifestar que lamentava "profundament que no hagi estat capaç de fer-me entendre" i va reconèixer que "hauria d'haver escollit millor les meves paraules". Per part seva, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBIQ de l'Ajuntament, Sonia Vivas, també va demanar disculpes en nom seu i de Hansen, a qui va defensar perquè "ella tractava de parlar d'estereotips i prejudicis que hi ha sobre la comunitat LGTB". A més, va afegir que "no coneix els mitjans de comunicació ni l'idioma en profunditat perquè és estrangera".

La polèmica es va iniciar el passat divendres quan Hansen va anunciar que el Pride Week Palma es planteja com un pol d'atracció per a la Part Forana: "Vindrà gent del camp que potser no ha vist mai una lesbiana", va assegurar l'organitzadora de l'acte. En aquest sentit, Hansen va afirmar que el seu missatge no va arribar de la manera que pretenia: "Em disculp sincerament".

CCOO demana la dimissió de Vivas

CCOO Mallorca ha exigit aquest dilluns la dimissió de la regidora Sonia Vivas per les declaracions de l'organitzadora de la Pride Week, Kristin Hansen. El sindicat ha denunciat les paraules "irrespectuoses i ofensives" que manifesten "un desconeixement del poble de les Balears". A més, han exigit una "reflexió sobre la gestió actual de l'àrea d'Igualtat", segons ha informat Europa Press. "És deplorable instrumentalitzar una reivindicació històrica com un reclam turístic i econòmic. CCOO defensa un model d'Orgull LGTBIQ reivindicatiu dels drets i les llibertats, i desmercantilitzats, tot el contrari del model 'privatitzador' que defensa la regidora Sonia Vivas", han criticat.

stats