Política 23/02/2022

El PP insinua que tocarà la llei educativa si arriba al poder

"Aquest dimarts vam demostrar que no tenim un compromís ferm amb la llei", ha afirmat el portaveu popular, Antoni Costa

2 min
El portaveu del Partit Popular, Antoni Costa.

Palma"El cap de setmana teníem la sensació que donaríem la mà al conseller Martí March, i que seria la llei March durant anys". "Vam demostrar aquest dimarts que no tenim un compromís ferm amb la llei". "Si no s'hagués rebentat el consens el PP hauria adquirit un compromís inamovible amb la llei". Amb aquestes tres frases pronunciades aquest dimecres pel portaveu del PP, Antoni Costa, el partit deixa la porta oberta a tocar i modificar la llei educativa que es va aprovar aquest dimarts amb una majoria del Parlament, en cas que arribi al poder.

La junta de portaveus ha resultat un encreuament d'acusacions entre el PSIB i el PP pel trencament del consens en la llei educativa. "Si no hagués estat per la traïció de dilluns hi hauríem votat a favor", ha recriminat Costa. El portaveu del PP es va adonar en la mateixa roda de premsa de dilluns que el Pacte, davant la falta d'acord pel model lingüístic, retornava al compromís inicial del Consell de Govern, establint el Decret de mínims i la Llei de Normalització Llingüística com a gran marc. "El PP diu que el seu 'no' a la llei era exclusivament per l'enrabiada de no consensuar l'articulat sobre el model lingüístic", ha contestat la portaveu socialista, Pilar Costa.

La nova legislació educativa, com ha reconegut el portaveu popular, portava incorporades 70 esmenes en el redactat proposades pel PP, però "la traïció" del Pacte quant a la vehicularitat del català i el castellà "ens va dur a un lloc que no podia ser un altre: votar en contra de tots els articles". El PP destaca que "lamentam profundament" el que va succeir aquest dimarts a la votació del Parlament. "Ens hauria agradat molt poder donar la mà al conseller March i la presidenta, Francina Armengol", ha remarcat Costa.

Pilar Costa ha reiterat el que va dir al Parlament després que s'aprovàs la llei educativa. "Diu molt poc a favor d'un partit seriós", ha assenyalat. "Ens preocupa seriosament que això provoqui una deriva cap a la radicalitat del PP", ha continuat, amb relació al fet que els populars van quedar amb Vox en la votació en contra de tots els articles de la llei. Aquesta alerta a la radicalitat també l'ha exposada el portaveu popular. "Els agrada més el suport de l'esquerra radical que no el consens del PP", ha remarcat.

stats